Begeleider gehandicaptenzorg
Word begeleider bij 's Heeren Loo

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste en ervaren begeleiders in de gehandicaptenzorg. Naar begeleiders die op een eigen manier cliënten met een verstandelijke beperking en/of andere beperking verder helpen.

Wil je ontdekken op welke manier jouw begeleiding waardevol is? Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden.

Dit bieden wij

 • Je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen door middel van scholing en training
 • We bieden je op sommige locaties direct een vast contract
 • Je krijgt een salaris gebaseerd op je ervaring en opleiding en een eindejaarsuitkering van 8%
 • Je krijgt de mogelijkheid om zowel fulltime als parttime aan de slag gaan
 • We hebben veel verschillende locaties in Nederland, ook bij jou in de buurt (bijvoorbeeld in Monster, Ede, Apeldoorn, Ermelo, Zeeland en Noordwijk)

Begeleider Joost vertelt

"Als ik aan het einde van mijn werkdag het verschil heb kunnen maken voor een cliënt, dan ben ik het meest trots. Het belangrijkste als begeleider is verbinding maken met de cliënt. Je werkt schouder aan schouder en gaat samen voor 100%. En daardoor bouw je echt een band met ze op. Dát maakt het verschil. Ik werk al 19 jaar bij 's Heeren Loo en kom nog steeds elke dag met een grote glimlach thuis van mijn werk."

Lees meer

Jouw manier helpt!

Met jouw ervaring, kennis en ideeën maak jij het verschil. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. 

Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Of ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien. En dat maakt jou als begeleider in de gehandicaptenzorg waardevol. Voor de cliënt én voor je team.

Dit ben jij als begeleider gehandicaptenzorg

 • Je hebt een mbo of hbo zorgdiploma op niveau 3, 4 of 5. Bijvoorbeeld SPH, MMZ, verzorgende IG of verpleegkunde
 • Je bent geduldig en evenwichtig
 • Je bent betrokken en geeft cliënten vertrouwen
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van cliënten met een verstandelijke en/of andere beperking

Werken als begeleider bij 's Heeren Loo

Waar kan je werken als begeleider?

 • Je kunt gaan werken op een woongroep, en mogelijk met de cliënt meegaan naar zijn werk of dagbesteding. Je werkt met verschillende doelgroepen en met verschillende zorgvragen. Als begeleider verleen je dagelijkse zorg in de woonomgeving van de cliënt, waarbij je zorgt voor een veilige en vertrouwde omgeving.
  Samen met de recruiter kijken we welke groep en welke locatie het beste bij jou past. 

 • Naast het bieden van de directe, dagelijkse zorg, ben je ook verantwoordelijk voor het coördineren van de zorg en het maken van de persoonlijk zorgplan van de cliënt. Je werkt nauw samen met de betrokken disciplines, met de verwanten en je bent het eerste aanspreekpunt van de cliënt. 

 • Als je cliënten begeleidt en verzorgt in hun thuissituatie, dan ben je ambulant begeleider. Je ondersteunt de cliënt in de dagelijkse zorg en stimuleert zijn zelfredzaamheid. Als ambulant begeleider houd jij het overzicht, bepaal je de prioriteiten en houd je het disciplinaire team betrokken. Je geeft vorm en uitvoering aan de zorg op basis van het ondersteuningsplan per cliënt en je bespreekt gezamenlijk de evaluatie van de zorg en ondersteuning.

 • Als flexbegeleider werk je op verschillende groepen en binnen verschillende locaties. Je bent als het ware een vliegende kiep binnen de regio waar je woont. Op deze manier kun je je kennis vergroten en je expertise delen. Elke dag is anders. Het is ook een mooie manier om de organisatie te leren kennen en door te stromen naar een vaste werkplek. 

Jasmien vertelt

"In mijn werk vertrouw ik echt op mijn onderbuikgevoel. Vaak zie je aan het gezicht van iemand of hij zijn dag heeft of juist niet. En daar probeer ik dan op in te spelen. En dat maakt het ook zo mooi, om elke dag weer te ontdekken hoe het met de cliënten gaat en wat ik voor hen kan doen.

Er zijn best veel vooroordelen over de gehandicaptenzorg. En dat vind ik zo stom. Het is zóveel meer dan mensen denken. En het is echt niet altijd alleen maar leuk en gezellig, maar het is zulk dankbaar werk. Ik gun dat iedereen!“

Lees meer

Werken en leren

Als je geen afgeronde mbo-opleiding hebt, maar wel affiniteit met of ervaring hebt in de gehandicaptenzorg, dan zijn er ook mogelijkheden en vacatures. ’s Heeren Loo biedt zij-instromers namelijk de kans en mogelijkheid tot het volgen van een opleiding in de zorg. Lees meer over werken en leren bij 's Heeren Loo.

's Heeren Loo als werkgever

Bij ’s Heeren Loo krijg je alle ruimte en vrijheid om mensen met een beperking te ondersteunen. Op jouw manier en met jouw talenten. Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Je werkt nauw samen met gedreven collega’s en experts. Je inspireert elkaar en je leert van elkaar. 

Wil je meer weten?

Klinkt dit voor jou als een nieuwe uitdaging? En wil je meer weten over werken als begeleider bij 's Heeren Loo? Dan kan je contact opnemen met de afdeling Recruitment op 088 - 03 70 510 of mailen naar recruitment@sheerenloo.nl

Daar zit altijd iemand klaar om je vragen te beantwoorden.

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Maak jouw vacature alert
Terug naar boven