Jij als begeleider onderwijs in de zorg

Als begeleider onderwijs help je kinderen op school die niet goed kunnen meekomen in de klas. Ze hebben een verstandelijke beperking én bijvoorbeeld ADHD of autisme. Het genietmoment voor jou als begeleider? Als het kind zich ontwikkelt, zelfvertrouwen krijgt en weer goed meekomt op school.


Je sluit aan bij het kind, de ouders en de docent. Je achterhaalt de vraag achter de vraag. En bent creatief in de begeleiding van het kind. Je voert gesprekjes, doet spelletjes en maakt samen werkbladen. Je geeft trainingen faalangst en agressieregulatie. Dat doe je met aandacht en humor. Positie innemen bij docenten en ouders kan een uitdaging zijn. Want je coacht ook hen, zodat zij beter leren omgaan met het kind. Ook werk je zo nodig samen met andere hulpverleners.


In het kort
  • In heel Nederland
  • Een baan die bij je past
  • en bruto (36 uur)

Wil jij ook graag met ons in gesprek?

Laat een bericht achter

Zo helpen we jou om dit te doen

Het werk van de ambulant begeleider onderwijs is behoorlijk solistisch. Toch kan je terugvallen op je collega-begeleiders, bijvoorbeeld in intervisies. Je hebt ook een goedgevulde rugzak aan kennis en ervaring. Want ieder kind heeft een andere hulpvraag. Bij ’s Heeren Loo helpen we je verder op weg. Bijvoorbeeld met de methodes Competentiegericht Werken, Brain Blox en Geef me de 5. Op allerlei manieren blijf je je bij ons ontwikkelen, met opleidingen, trainingen en leersnacks.

Jouw manier

Als medewerker van ’s Heeren Loo help je mee aan een goed leven voor mensen met een beperking. Direct of indirect. We gunnen we onze cliënten hetzelfde. Een goed leven waarin zij hun dromen waar kunnen maken. Met dichtbij de juiste zorg en liefdevolle mensen. Maar ook zinvol werk of een fijne dagbesteding en natuurlijke leuke vrije tijd.

Jouw ontwikkeling

Bij ’s Heeren Loo is leren en ontwikkelen vanzelfsprekend en leuk. Zo blijft jouw werk boeiend en uitdagend. Jaarlijks kun je cursussen en trainingen volgen. We leren van complexe situaties en doen veel aan innovatie. En natuurlijk leren we van elkaar. En het mooie is: jij gaat zelf over jouw loopbaan, inzet en vakkennis.

Jouw leven

Als je goed in je vel zit, werk je fijner. Samen zorgen we dat jouw werktijden passen bij jouw privéleven. En als je in jouw leven aanloopt tegen zorgvragen, dan houden we daar rekening mee. Wil je dichtbij huis werken? We hebben locaties door heel Nederland. En blijf je graag fit? Doe mee aan het Vitaliteitsprogramma. Van fitness tot stoppen met roken.

Jacqueline vertelt

“Als begeleider onderwijs maak je een kind sociaal-emotioneel sterker, zodat het weer kan groeien in het leren. Dat lukt alleen als het kind het fijn vindt om bij me te komen. En als docenten en ouders ervoor openstaan anders om te gaan met het kind. Je moet dus stevig in je schoenen staan. Het kostbaarste moment? Als een kind écht is geholpen. Dat de faalangst sterk is afgenomen, het zelfvertrouwen is gegroeid en het kind meekomt in de klas.”

Hoe werk jij het liefst?

Bij ’s Heeren Loo kijken we naar jouw talenten. Samen ontdekken we welke manier van begeleiden het beste bij jou past. We kijken naar wie je bent en welke mogelijkheden wij bij ’s Heeren Loo hebben. Samen vinden we de plek waar jij het best tot je recht komt.

Ontwikkelingsgericht begeleiden

Word jij blij als je ziet dat mensen zich ontwikkelen? En ondersteun je hen graag daarbij? Met jouw hulp en begeleiding worden ze steeds zelfstandiger...

Lees verder

Pedagogische begeleidingsstijl

Groei jij van elke kleine ontwikkeling die een bewoner doormaakt? Met een pedagogische manier van begeleiden zorg je voor een stabiele omgeving en dra...

Lees verder

Behandelen

Werk je graag met jongeren, zie je altijd kansen en kan je tegen een stootje? Dan past werken in een behandelsetting voor LVB-jongeren waarschijnlijk ...

Lees verder

Meer informatie

Wat bieden we jou? Je leest het hieronder in het kort. En onze recruiters kunnen je nog veel meer vertellen.

Waar zou je willen werken?

Bij ’s Heeren Loo zit je goed. Want we hebben locaties door heel Nederland. Grote kans dus dat je aan de slag kunt bij jou in de buurt!

Ik wil solliciteren. Hoe gaat dat verder?

Laat je gegevens achter:

Dan nemen wij contact met jou op!

We kijken wat bij jou past

We leren je graag kennen. In een (telefoon)gesprek onderzoeken we graag wat jouw talenten zijn en welke functie bij 's Heeren Loo het beste bij jou past.

Kennismaken

(gesprek en/of Meedraaidienst): Kennismaking met de manager of een collega uit het team. Daarna weet je ook gelijk wie wij zijn.

Voorstel

Beiden enthousiast? Dan doen wij jou een passend aanbod!

Start

Welkom nieuwe collega! Op jouw eerste werkdag zorgen wij voor een goede start.

Heb je vragen of wil je een gesprek?

Bij ’s Heeren Loo zetten we je in op jouw talenten. Want als je op je plek zit, ga je met plezier naar je werk. Wil je weten welke mogelijkheden jij hebt bij ’s Heeren Loo? Ga in gesprek met de recruiter in de regio.

Terug naar boven