Zij-instromer in de zorg? Word begeleider in opleiding

Werk je nu nog in een heel andere sector en functie en wil je als zij-instromer de zorg in? Dat kan als begeleider in opleiding. Je gaat één dag per week naar school. Daarnaast werk je 24 tot 32 uur per week in de directe zorg. Samen met je collega’s maak jij het verschil voor onze bewoners met een verstandelijke beperking.

Als begeleider in opleiding leer je al werkende en werk je al lerende. Dat doe je op één of meer locaties, zodat je ontdekt wat echt bij jou past. Als begeleider ben je er vooral voor de bewoners. Samen met je collega’s werk je aan de doelen uit het zorgplan van iedere bewoner. Je voelt aan wat iemand nodig heeft en leert in te spelen op onverwachte situaties.

Misschien heb je een eerdere opleiding gedaan of werkervaring die aansluit op het werk als begeleider. Dan heb je aan een verkorte opleiding waarschijnlijk genoeg.

In het kort
 • In heel Nederland
 • Een baan die bij je past
 • € 2027 tot en met € 3535,- obv 36 uur

Wil jij ook graag met ons in gesprek?

Ja dit wil ik

Meer informatie

Wat bieden we jou? Je leest het hieronder in het kort. En onze recruiters kunnen je nog veel meer vertellen.

  • € 2027 tot en met € 3535 obv 36 uur (FWG 20 - FWG 40). Salaris volgens de cao Gehandicaptenzorg functieschaal.
  • Vakantiegeld 8% in mei en eindejaarsuitkering 8,33% in december.
  • 144 uur vakantie én 57 uur balansverlof per jaar op basis van een dienstverband van 36 uur per week.
  • Als medewerkers van de grootste zorgaanbieder in de Nederlandse gehandicaptenzorg profiteer je van talloze carrièrekansen en ruime doorgroeimogelijkheden.
  • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving'
  • We werken binnen 's Heeren Loo persoonsgericht. Dat betekent dat je werkt vanuit de zorgvraag van de cliënt en tegelijkertijd jouw persoonlijke wensen hier zoveel mogelijk op afstemt.
 • Naast jouw studie wil je alvast wat ervaring op doen in de zorg. En je volgt een zorg- of mensgerichte opleiding. 

Fanny vertelt

“Ik was 21 jaar bloemist, maar wilde dat niet tot mijn pensioen blijven doen. Bij ’s Heeren Loo ontdekte ik dat de gehandicaptenzorg goed bij me past, waarna ik besloot de Praktijk Gericht Leren (PGL) opleiding te doen. Ik begon in een woning voor mensen met ernstig meervoudige beperkingen (EMB), maar dat bleek minder bij me te passen. Nu werk ik met ouderen met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Soms best pittig, maar je staat er nooit alleen voor. Ik zie het als voordeel dat ik op latere leeftijd deze switch maak. Want ik sta nu heel anders in het leven dan 20 jaar geleden.”

Ik wil solliciteren. Hoe gaat dat verder?

Laat je gegevens achter

Dan nemen wij contact met jou op!

We kijken wat bij jou past

In een (telefoon)gesprek onderzoeken we graag wat jouw talenten zijn.

Kennismaken

Kennismaking met de manager of een collega uit het team.

Voorstel

Beiden enthousiast? Dan doen wij jou een passend aanbod!

Start

Welkom nieuwe collega! Op jouw eerste werkdag zorgen wij voor een goede start.

Hoe werk jij het liefst?

Bij ’s Heeren Loo gaan we uit van jouw talent. Samen ontdekken we welke doelgroep, begeleidingsstijl en opleiding het best bij jou passen. We kijken naar wie je bent en welke mogelijkheden wij bij ’s Heeren Loo hebben. Samen vinden we de plek waar jij het best tot je recht komt. Je krijgt dan een leerarbeidsovereenkomst met het uitzicht op een vaste baan daarna.

Waar zou je willen werken?

Bij ’s Heeren Loo zit je goed. Want we hebben locaties door heel Nederland. Grote kans dus dat je aan de slag kunt bij jou in de buurt!

Zo helpen we jou

Samen bekijken we welke doelgroep, begeleidingsstijl en werkplek het beste bij jou passen als zij-instromer. En welke leerroute het beste aansluit op jouw leervraag. Dit kunnen opleidingen zijn op zowel mbo- als hbo-niveau. Natuurlijk kijken we hierbij ook naar een juiste balans, zodat het in jouw specifieke situatie passend is.

Jouw opleidingstraject is praktijkgericht. Dat betekent dat je de verschillende onderdelen van de opleiding op jouw manier doorloopt. Je krijgt goede begeleiding van een werkbegeleider en van je directe collega’s. Ze helpen bij je opdrachten en het leren in de praktijk. Zo groei je als begeleider. En met je diploma op zak kan je verder groeien bij ons: een leven lang ontwikkelen.

Jouw manier

Als medewerker van ’s Heeren Loo help je mee aan een goed leven voor mensen met een beperking. Direct of indirect. We gunnen onze cliënten hetzelfde. Een goed leven waarin zij hun dromen waar kunnen maken.

Jouw ontwikkeling

Bij ’s Heeren Loo is leren en ontwikkelen vanzelfsprekend en leuk. Zo blijft jouw werk boeiend en uitdagend. Jaarlijks kun je cursussen en trainingen volgen.

Jouw leven

Als je goed in je vel zit, werk je fijner. Samen zorgen we dat jouw werktijden passen bij jouw privéleven. Wil je dichtbij huis werken? We hebben locaties door heel Nederland.

Heb je vragen of wil je een gesprek?

Bij ’s Heeren Loo zetten we je in op jouw talenten. Want als je op je plek zit, ga je met plezier naar je werk. Wil je weten welke mogelijkheden jij hebt bij ’s Heeren Loo? Ga in gesprek met de recruiter in de regio.

Contact

Neem contact op