Word begeleider bij Auriga
en help op jouw manier

Locatie Auriga is een orthopedagogisch behandelcentrum voor kinderen in de leeftijd van basisonderwijs, jongeren tot in de vroege volwassenheid (ongeveer 23 jaar). Het betreft jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen, voortkomend uit een diversiteit aan onderliggende problematiek zoals ontwikkelingsstoornissen, psychiatrische problematiek, systeemproblemen en verslavingsproblematiek. De jongeren hebben vaak moeite om deel te nemen aan de maatschappij die steeds ingewikkelder wordt, en daardoor vallen zij vaker uit.

Auriga heeft verschillende locaties woonwijken van Dordrecht en Zwijndrecht. Hierdoor kan behandeling midden in de woonwijk plaatsvinden.

De manier van Jochem

Mijn manier van begeleiden is door te luisteren. Als een jongere boos wordt, of gaat schelden, dan neem ik de tijd om naar hem te luisteren. Wat gebeurt er en wat zit erachter? Ik luister en kijk dan samen met de jongere hoe hij of zij er de volgende keer beter mee om kan gaan. Ik probeer het altijd positief af te sluiten, want dat levert het meeste op. Humor is wel een belangrijk onderdeel in mijn begeleiding. Want ik ben ervan overtuigd dat je humor moet gebruiken om deze jongeren uit een negatieve sfeer te halen. Je kan het dan ombuigen naar iets positiefs.

Wat doen we?

We bieden behandeling met verblijf, ambulante behandeling en poliklinisch. Voor de behandeling staan vier milieus en de behoefte van de jongere centraal. Dit gebeurt vanuit een gerichte (behandel-)vraag, samen met het systeem, onderwijs/werk, vrije tijd en in het leven van alledag. Samenwerken met de jongere en de ouders of andere belangrijke naasten is voor ons een vanzelfsprekendheid. De behandeling en begeleiding richt zich op het stimuleren van de ontwikkeling, na het herstel van het gewone leven.

Om de behandeling goed vorm te kunnen geven werk jij als begeleider in een behandelteam van (persoonlijk) begeleiders nauw samen met de gedragswetenschapper, manager zorg en coördinerend begeleider. Samen, is hierbij het uitgangspunt. Afhankelijk van de hulpvraag van de jongeren kunnen andere professionals zoals bijvoorbeeld therapeut en/of een arts VG worden toegevoegd aan het behandelteam.

Waarom Auriga?

Bij ’s Heeren Loo krijg je de ruimte om jezelf op jouw manier te ontwikkelen. Met jouw talenten en ideeën draag je bij aan een goed leven voor de jongeren en de behandeling. Hierbij sta jij stevig in je schoenen, kan je tegen een stootje en kan jij genieten van kleine successen. Je bent er onvoorwaardelijk voor de jongeren, welk gedrag hij of zij ook laat zien. Het werk is afwisselend en uitdagend.

Dit bieden wij

 • Salaris volgens de cao Gehandicaptenzorg tussen de 2393 euro en 3938 euro (bruto) op basis van een dienstverband van 36 uur per week.
 • Voor deze locatie(s) geldt een arbeidsmarkttoelage van 5%.
 • Vakantiegeld 8% in mei en eindejaarsuitkering 8,33% in december.
 • 144 uur vakantie én 57 uur balansverlof per jaar op basis van een dienstverband van 36 uur per week.
 • 's Heeren Loo biedt talloze carrièrekansen en ruime doorgroeimogelijkheden.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling.
 • We werken binnen 's Heeren Loo persoonsgericht. Dat betekent dat je werkt vanuit de zorgvraag van de cliënt, en tegelijkertijd jouw persoonlijke wensen hier zoveel mogelijk op afstemt.

Dit ben jij

 • Je hebt een afgeronde zorgopleiding niveau 4, niveau 5 of HBO.
 • Het is een pré als je een SKJ-registratie hebt of bereidheid bent om het registratietraject te doorlopen.
 • Als persoonlijk begeleider zorg je voor duidelijke grenzen én succesmomenten, dát is jouw talent.
 • Je deinst niet terug als het spannend wordt, en je functioneert goed bij een hoog stressniveau.
 • Je werkt preventief en maakt bewuste keuzes in de behandeling van de cliënten.
 • Je zoekt naar kansen en hebt een creatieve, oplossingsgerichte mentaliteit.

Wil je meer weten?

Klinkt dit voor jou als een nieuwe uitdaging? En wil je meer weten over werken als begeleider bij 's Heeren Loo? Dan kan je contact opnemen met de afdeling Recruitment op 088 - 03 70 510 of mailen naar recruitment@sheerenloo.nl

Daar zit altijd iemand klaar om je vragen te beantwoorden.

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Job Alert