Word begeleider bij De Eikenhorst
in Geeuwenbrug

Voel je welkom bij De Eikenhorst in Geeuwenbrug! De Eikenhorst is een woon- en werkplek voor mensen met een licht verstandelijke beperking en intensieve begeleidingsvragen. Het is een kleinschalig besloten complex in een mooie bosrijke omgeving. 

Alle cliënten die hier wonen hebben behoefte aan een veilige en stabiele omgeving waarin ze gezien worden en zichzelf mogen zijn. Er wordt gestreefd naar het leiden van een zo normaal mogelijk leven. 

We zijn op zoek naar betrokken en gemotiveerde begeleiders voor De Eikenhorst. Naar begeleiders die op een eigen manier cliënten verder helpen. Sta jij stevig in je schoenen?

Mary is manager zorg

"We werken bij De Eikenhorst integraal in een multifunctioneel team. Dat betekent dat de begeleiders zowel wonen als werken en vrije tijd aanbieden. De managers en gedragswetenschappers zijn 5 dagen per week bereikbaar. Zij zijn beschikbaar om snel interventies in te zetten als dat nodig is. Geen dag is hetzelfde bij ons. Waar andere organisaties stoppen als het moeilijk wordt, gaan wij door. Wij kunnen iets met het complexe gedrag en vormen altijd samen met de cliënt de 100%."

Kom werken bij De Eikenhorst

We zijn op zoek naar betrokken en gemotiveerde begeleiders voor De Eikenhorst. Je staat stevig in je schoenen en waardeert het contact dat je hebt met de cliënten en met je team. Je werkt intensief samen er zijn korte lijntjes met de manager en gedragswetenschapper. Jij kunt als geen ander de cliënten motiveren om iets te ondernemen, wat van de dag te maken en aan het werk te gaan. Bij De Eikenhorst kijken we verder. Je mag zijn wie je bent. Zo kijken we naar onze cliënten, maar ook naar onze collega’s.

Meer informatie

 • De cliënten hebben veel meegemaakt en veel instellingen van binnen gezien. Dat heeft ze beschadigd en maakt dat ze onvoorspelbaar kunnen zijn en moeilijk verstaanbaar gedrag laten zien.

  De teams worden getraind zodat ze om kunnen gaan met deze dynamiek. De cliënten van De Eikenhorst zijn vooral gebaat bij sterke, daadkrachtige en weerbare begeleiders die naast hen blijven staan. De ontwikkeling van de medewerker is daarbij net zo belangrijk als de ontwikkeling van de cliënt.

  Alle cliënten hebben hun eigen appartement omdat wonen in een groepslocatie lastig voor ze is. Ze worden vanuit hun appartement door het team individueel begeleid. De locatie is zo ingericht dat de cliënten ook bij ons kunnen blijven wonen als ze risicovol gedrag laten zien. De cliënten hebben vijf dagen in de week werk en dagbesteding op De Eikenhorst.

 • Het team bestaat uit coördinerend begeleiders, persoonlijk begeleiders en begeleiders. We werken samen aan een veilige omgeving voor de cliënten en zorgen er tegelijkertijd voor dat het werkklimaat voor jou en je team gezond is. Want werken met deze doelgroep is niet altijd makkelijk. Daarom word je goed ingewerkt. De managers en gedragswetenschappers zijn op de locatie aanwezig en zijn intensief betrokken bij de teams en cliënten. Ze staan klaar om de juiste ondersteuning te bieden. Aan jou en aan je team. Want dit werk doe je altijd samen.

  Er zijn verschillende functies bij De Eikenhorst:

  Begeleider

  Als begeleider heb je volop de ruimte om je op de begeleiding te richten. Je ondersteunt de cliënten bij het dagritme. Je bent continu betrokken en kijkt hoe het met de cliënt gaat en wat er nodig is. Je zorgt er samen met het team voor dat alles goed loopt. Zo pak je bijvoorbeeld ook taken op zoals het doen van boodschappen en koken.

  Persoonlijk begeleider

  Als persoonlijk begeleider werk je mee in de begeleiding. Omdat de zorg voor cliënten op De Eikenhorst intensief is, heb je als persoonlijk begeleider de regie over de zorg van één cliënt. Daarin word je ondersteund door de coördinerend begeleiders, gedragswetenschapper en manager. Dat betekent dat je veel afstemt en deelneemt aan multidisciplinaire overleggen.

  Coördinerend begeleider

  Ieder team heeft twee coördinerend begeleiders. Zij houden zich bezig met coachende, organisatorische en teamoverstijgende taken. De coördinerend begeleider is er voor het team en werkt daarnaast ook gewoon mee in de begeleiding. De coördinerend begeleider draait ook coördinerende diensten voor het gehele terrein. Je bent de spin in het web en zorgt samen met de teams dat alles op rolletjes loopt.

 • De zorg voor de cliënten op De Eikenhorst is heel intensief en vraagt veel van je. Daarom vinden we het heel belangrijk dat je goed wordt ingewerkt. We besteden veel aandacht aan het inwerkprogramma en stemmen het programma af op wat jij nodig hebt. Als je start op de Eikenhorst krijg je een persoonlijk inwerkplan en je wordt gekoppeld aan een ervaren collega (je buddy). De eerste periode start je boven formatief, zodat je de tijd hebt om ingewerkt te worden. Je buddy helpt je op weg en maakt je wegwijs op De Eikenhorst

 • Als onderdeel van je inwerkprogramma bieden we je verschillende trainingen aan. Bijvoorbeeld de training Samen Houvast en trainingen voor medicatie en BHV. Als je als persoonlijk begeleider start, ga je de leergang persoonlijk begeleider volgen. Als je als coördinerend begeleider start, volg je de leergang coördinerend begeleider.

  Ook na je inwerkperiode, helpen we je om je kennis up to date te houden. Samen met je team volg je elk jaar drie keer de training Samen Houvast. Ook organiseren we elk kwartaal een inhoudelijke teamdag. En je volgt jaarlijks de e-learningmodule Wet zorg en dwang.

Dit bieden wij

 • Contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het aantal uren stemmen we af op jouw wensen. Een flexibel contract is een van de mogelijkheden.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2.617 en maximaal € 4.264 (FWG 40 - 50) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring, opleiding en de functie.
 • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen.
 • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantietoeslag van 8%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase bovenop de 144 vakantie-uren.
 • Goed inwerkprogramma waarbij we investeren in jou als medewerker en we bieden je de benodigde scholing aan.

Laat je gegevens achter als je wil weten welke mogelijkheden er voor jou zijn. Onze recruiter Pamela neemt zo snel mogelijk contact met je op en helpt je graag verder!

Zullen we kennismaken?

Klinkt werken als begeleider bij De Eikenhorst voor jou als een uitdaging? En heb jij een afgeronde zorggerichte opleiding op minimaal mbo-niveau 3? Dan leer ik je graag kennen! 

Om de week organiseer ik op vrijdag tussen 10:00 en 13:00 uur een kennismakingswandeling op het woonzorgpark. Lijkt dit je wat? Of wil je liever eerst (digitaal) kennismaken? Bel, mail of app me dan!

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Job Alert