Jij als persoonlijk begeleider

De cliënt écht zien, dat is wat jij goed kan. En dat is een talent. Je ziet een mens met vragen en behoeften. Je ziet zijn mogelijkheden naast zijn beperkingen. En die vertaal je naar een op maat geschreven persoonlijk zorgplan. Als persoonlijk begeleider ben je het eerste aanspreekpunt van de cliënt en zijn verwanten en daardoor de spil in het zorgproces. Je wilt zelf de best mogelijke zorg verlenen en coacht je collega woonbegeleiders daarbij. Je streeft naar een optimale samenwerking tussen verwanten, je collega’s , activiteitenbegeleiders en andere betrokken disciplines.

Wat vragen we van een persoonlijk begeleider?

Als persoonlijk begeleider heb je een afgeronde mbo 4/5 opleiding in de richting van zorg en welzijn. Je hebt ervaring met het werken in de gehandicaptenzorg. Daarnaast ben je verantwoordelijk en betrokken, kan je goed samenwerken en aansturen waar nodig.

Waar kan je werken als persoonlijk begeleider?

Woongroep
Als je als persoonlijk begeleider op een woongroep gaat werken, dan werk je met verschillende doelgroepen en met verschillende zorgvragen. Je verleent dagelijkse zorg in de woonomgeving van de cliënt, waarbij je zorgt voor een veilige en vertrouwde omgeving. 

Dagbesteding
Je kan als persoonlijk begeleider werken binnen dagbesteding. Gedurende de werkweek begeleidt je cliënten binnen dagbesteding. Dit kunnen arbeidsmatige werkzaamheden zijn, of creatieve activiteiten. Als persoonlijk begeleider stimuleer je de cliënt waar mogelijk en ondersteun je hem in zijn ontwikkeling. Dit doe je samen met collega’s en andere betrokken disciplines. 

Ambulante zorg
Je begeleidt en verzorgt cliënten in hun thuissituatie conform een persoonlijk plan. Je ondersteunt in de dagelijkse zorg en stimuleert de zelfredzaamheid van de cliënt. Als ambulant begeleider houd jij het overzicht, bepaal je de prioriteiten en houd je het disciplinaire team betrokken. Je geeft vorm en uitvoering aan de zorg op basis van het ondersteuningsplan per cliënt en je bespreekt gezamenlijk de evaluatie van de zorg en ondersteuning.

Integrale zorg
Bij integrale begeleiding zorg je voor continuïteit en duidelijkheid voor de cliënt. Als persoonlijk begeleider begeleidt je de cliënt binnen de woning en ga je mee naar school of de dagbesteding. Zo heeft de cliënt steeds een vertrouwd gezicht om zich heen en voelt hij zich veilig. Ook waarborg je de kwaliteit van zorg. Jij streeft naar een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met de cliënt, waarbij je nauw samenwerkt met familie, collega’s en andere professionals. Het is jouw doel om díe situatie te creëren waarin de cliënt zich (weer) kan ontwikkelen.

  • 's Heeren Loo wil dat cliënten de best mogelijke zorg en ondersteuning krijgen. Daarom bieden we talentvolle mensen een aantrekkelijke werkomgeving waar ze met plezier kunnen werken.

    We stimuleren de professionele ontwikkeling van medewerkers, geven ruimte voor eigen verantwoordelijkheid, bieden goede arbeidsvoorwaarden en helpen medewerkers de balans te vinden tussen werk en privé.

    Zo werken wij met elkaar
    's Heeren Loo wil bijdragen aan een zinvol bestaan van mensen met een verstandelijke beperking. Om dit te bereiken gaan onze medewerkers de dialoog aan met cliënten en met elkaar. En mocht dat nodig zijn, dan gaan ze op zoek naar extra kennis. Want we streven altijd naar de beste behandeling en verzorging. Dat maakt het werk bij 's Heeren Loo uitdagend en leuk.

  • Als je hebt gesolliciteerd, ontvang je via de mail een bevestiging. Je ontvangt zo snel mogelijk een uitnodiging voor een eerste gesprek met de betreffende manager. Of je ontvangt een e-mail met de reden van afwijzing. Als je niet bij de eerste selectie zit, kan het zijn dat we naderhand toch nog met jou contact opnemen omdat er dan wel een geschikte vacature is.Verloopt het eerste gesprek positief, dan volgt er mogelijk een tweede gesprek. Daarna heb je een gesprek over je arbeidsvoorwaarden.

    Voor inhoudelijke vragen over de werkzaamheden en voorwaarden die in de vacature staan, kan je bellen met de contactpersoon van de vacature. Voor alle overige vragen kan je bellen met de afdeling Werving & Selectie via telefoonnummer 0800 - 355 55 55.

Contact

Kunnen wij je helpen?

Wil je meer weten over (werken bij) 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Contact

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Job Alert