Word begeleider MVG/VIC

“Zes jaar geleden was Dirk Jan een onzekere man, die zichzelf verwondde als de stress hem te veel werd. Met het hele team hebben we toen gekeken hoe we Dirk Jan meer veiligheid konden bieden, zodat hij zichzelf niet meer hoefde te verwonden. De kernwoorden? Contact, vertrouwen en structuur. Nu verwondt Dirk Jan zichzelf niet meer, want hij heeft geleerd om te vertellen over wat hem dwars zit. Ook heeft hij meer zelfvertrouwen, waardoor nieuwe situaties minder eng zijn."

Ferdi helpt Dirk Jan verder door hem vertrouwen te bieden. Wil je ook helpen op jouw manier? 

Wie ga je helpen?

Een gewoon leven. Dat willen we allemaal. Maar voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) of cliënten die in een very intensive care (VIC) woning leven is dit niet altijd vanzelfsprekend. Omdat een cliënt met MVG soms niet goed kan uitleggen waarom hij boos, of verdrietig is, uit hij dit in verbale of non-verbale agressie. 

Jij begrijpt dit gedrag. Je blijft in contact met de cliënt, hoe lastig dat soms ook is. Je gaat op zoek naar de betekenis van het gedrag, samen met de cliënt, met je team en met andere betrokkenen. Je gelooft in kansen en mogelijkheden, waardoor de cliënt het vertrouwen in zichzelf en in zijn omgeving weer terugkrijgt.

Dit bieden wij

 • Een enthousiast team van betrokken collega's dat altijd voor elkaar klaar staat.
 • Een baan waar je samen met verschillende disciplines werkt vanuit een duidelijke visie. Er is één gezamenlijk doel.
 • Een brutosalaris van minimaal €1861 en maximaal €3189 (FWG 35 - 45) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Een financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen.
 • Daarnaast ook een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten, een Persoonlijk Budget Levensfase en een vakantietoeslag van 8%.
 • We bieden je carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.

Dit ben jij

 • Je hebt een zorgopleiding vanaf mbo niveau 3 of 4. Bijvoorbeeld SPW, MMZ of SPH.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring binnen de gehandicaptenzorg met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je hebt kennis van en ervaring met Triple C en competentie gericht werken (CGW), of je wil je hierin laten scholen.
 • Je staat naast de cliënt, ook als het moeilijk wordt.

Dit zijn je collega's

 • Kirsten

  Vorig jaar startten we als team een nieuwe VIC woning. Uitgangspunt was dat er 4 cliënten zouden komen wonen en we deze cliënten 2-op-4 begeleiding zouden bieden. Deze manier van begeleiden vraagt om veel communicatie, geduld, vertrouwen en samenwerking van het team. De mooiste en grootste verandering is dat de cliënten van deze woning vroeger 1-op-1 begeleiding kregen en nu in een groep leven en meer regie over hun eigen leven ervaren.

 • Robbin

  Vroeger werkte ik als tramchauffeur. Maar ik ontdekte dat de zorg beter bij me paste. Ik kwam als leerling op een VIC/MVG groep terecht en daar ben ik nooit meer weggegaan. De manier van begeleiden, de cliëntdoelgroep en het team ligt me dicht bij het hart. Het mooiste aan mij werk vind ik datgene wat je terugkrijgt als je tijd en nabijheid investeert in de cliënt en daarmee vertrouwen creëert.

 • Seline

  Sparren met collega’s over bepaalde situatie die je normaal misschien niet zo snel zou bespreken dat is erg fijn. Een stukje steun halen uit een ander omdat die in hetzelfde “schuitje” zit dat geeft mij kracht en moed om niet de handdoek in de ring te gooien maar door te blijven zoeken naar verbetering en oplossingen.

Ik wil helpen op mijn manier

Heb jij een afgeronde niveau 3/4 diploma in de zorg? Vul dan hieronder je gegevens in en onze recruiter neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je meer weten?

Klinkt dit voor jou als een nieuwe uitdaging? En wil je meer weten over werken als begeleider bij 's Heeren Loo? Dan kan je contact opnemen met de afdeling Recruitment op 088 - 03 70 510 of mailen naar recruitment@sheerenloo.nl

Daar zit altijd iemand klaar om je vragen te beantwoorden.

Niet alleen de cliënt groeit, maar je groeit zelf ook

“Dirk Jan en ik hebben nu een goede band. Dat merk ik doordat hij ontspannen en zichzelf is. Ook praat hij veel meer als we samen werken. Dat vertrouwen is de basis om nieuwe dingen te doen. De eerste keer de folders buiten het terrein rondbrengen was ook zo’n moment. Een nieuwe fietstas, een andere route en vreemde huizen. Steeds vertellen we wat er gebeurt. Elke keer opnieuw, tot het gewoon is. Dat maakt me trots: hij doet het toch maar. Zo wordt zijn wereld zowel letterlijk als figuurlijk steeds groter. Het is fijn om hem daarbij te kunnen helpen.”

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Job Alert