Werken met mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB)

Mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB) zijn extra kwetsbaar door hun beperkingen. Meestal kunnen zij niet zeggen wat ze willen en nodig hebben. Of bij jou aangeven dat ze pijn hebben bijvoorbeeld. Als begeleider begrijp je dit. Jij weet dat signaleren, verzorgen en nabijheid belangrijke aspecten zijn van je functie. Jij weet dat de cliënt kwetsbaar is door zijn beperking. En jij ziet wat de cliënt wel kan en waar hij gelukkig van wordt.

Jouw collega's vertellen...

  • Hans

    Vroeger lag de nadruk vooral op de beperking van cliënten. Daarom mochten ze alleen mee voor de simpele klusjes als opruimen en afval verzamelen. Tegenwoordig gaan we meer uit van wat een cliënt allemaal wél kan. De jongens zien het echt als werk. Ze runnen als het ware een eigen bedrijfje. Ik ben blij dat ik veel tijd heb voor de jongens. We maken zelfs samen plantenbakken. De ruimte die ze nu hebben, doet ze goed. Dat zie je gewoon!

  • Matthijs

    Inmiddels werk ik al meer dan 10 jaar niet meer met Patrick. Maar de relatie is er nog steeds. We hebben altijd even enthousiaste aandacht voor elkaar als ik hem tegenkom. Patrick heeft me geleerd om een goede begeleider te zijn, dat heb ik niet aan mezelf te danken. Ik was een groentje toen ik aan mijn avontuur in de zorg begon. Maar ik zou zonder twijfel zó weer in het diepe springen.

  • Nadja

    Wat ik mooi vind aan dit werk is de uitdaging, afwisseling en veelzijdigheid. Ik vind het passievol werk om elke dag weer cliënten te ondersteunen in de dagelijkse gang van zaken. Hoe de dag van cliënten ook loopt. De uitdaging zit hem voor mij in zorg dragen voor en voorzien in de wensen van onze bewoners. Ik vind het belangrijk een lach te kunnen brengen en troost te kunnen bieden.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over (werken bij) 's Heeren Loo. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Job Alert