Werken met mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB)

Jongeren met een licht verstandelijke beperking vinden het soms lastig de wereld om hen heen te begrijpen. Contact maken met anderen en het aangaan van gezonde relaties kost hen moeite. Vaak hebben ze een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Tegelijkertijd overschatten zij hun vermogens en overzien ze vaak de gevolgen niet van hun handelen Als begeleider weet je hoe je met deze kwetsbare doelgroep om moet gaan. Samen zoek je naar mogelijkheden voor het aanleren van competenties. Zodat de jongere zo zelfstandig mogelijk kan leven en weet waar hij (nog) hulp nodig heeft. zich staande kan houden in een zo zelfstandig mogelijk bestaan. Hierbij werk je nauw samen met de familie en andere disciplines.

Jouw collega's vertellen...

  • Ellen Oostindie

    Ik werk nu zo’n vijf jaar bij ’s Heeren Loo en ondersteun jongeren met een lichte verstandelijke beperking met gedrags-/psychiatrische problematiek. Dat vraagt veel creativiteit, omdat je steeds op zoek bent naar de vraag achter een vraag. Elk stapje vooruit is een succesmoment en voor mij een enorme motivatie om met deze mensen te werken. Als ik zie dat het lukt en een jongere blij is, dan ben ik dat ook.

  • Remko

    Het leukste van mijn werk is het bieden van ondersteuning aan de jongeren. Dat we het samen voor elkaar krijgen om een jongere die niet goed in zijn vel zit, toch weer in een goed ritme te krijgen. Het is een uitdaging om samen met de jongeren vooruitgang te boeken zodat zij hun kleine of grote doelen kunnen behalen. Zodat zij het gevoel hebben dat ze dingen bereiken ook als het tegenzit. Als zij een overwinning hebben, dan heb ik die ook!

  • Peter

    Ik haal er veel plezier uit als je ziet dat cliënten plezier hebben in wat je met ze doet. Ik vind het belangrijk om de tijd samen met cliënten op een goede manier in te vullen. Zodat we later gezamenlijk kunnen terugkijken op een mooi moment. Ik vind het dan ook mooi om te zien dat door jouw bijdrage de cliënt dankbaar, opgelucht, blij of tevreden is.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over (werken bij) 's Heeren Loo. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Job Alert