Werken met mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG)

Een gewoon leven. Dat willen we allemaal. Maar voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) is dit niet altijd vanzelfsprekend. Omdat een cliënt met MVG soms niet goed kan uitleggen waarom hij boos, of verdrietig is, uit hij dit in verbale of non-verbale agressie. Jij begrijpt dit gedrag. Je blijft in contact met de cliënt, hoe lastig dat soms ook is. Je gaat op zoek naar de betekenis van het gedrag, samen met de cliënt. Je gelooft in kansen en mogelijkheden, waardoor de cliënt het vertrouwen in zichzelf en in zijn omgeving weer terugkrijgt.

Jouw collega's vertellen...

  • Stien

    Als integraal begeleider help ik jongeren op weg die vaak beschadigd zijn door wat zij in het verleden meegemaakt hebben. Het is niet altijd makkelijk en soms escaleert het. Gewoon zijn en er zijn, dat is belangrijk voor ze. Het zijn echt ‘mijn jongens’, je gaat vanzelf van ze houden.

  • Tamara

    Energie haal ik uit de momenten waarop ik zie dat de cliënten in hun kracht staan. Ik geniet bijvoorbeeld als een cliënt ’s ochtends als een zonnestraal de deur uit gaat. In de dagelijkse praktijk zijn het de kleine dingen die het werk energie geven.

  • Marga

    Veel kinderen gaan uit huis omdat er grote opvoedingsproblemen zijn. Als zorgbemiddelaar ga ik dan in gesprek met het kind, de ouders of de voogd. Het kind zelf, zijn ouders en/of de voogd bepalen uiteindelijk waar een kind gaat wonen.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over (werken bij) 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Job Alert