Werken als begeleider bij Groot Emaus

Orthopedagogisch behandelcentrum Groot Emaus heeft locaties in Ermelo en Soest en is er voor LVB-jongeren tussen de 6 en 23 jaar die zijn vastgelopen. Groot Emaus biedt behandeling in het vrijwillig kader, crisisopvang en diagnostiek & observatie. Jongeren verblijven hier zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. 

De jongeren wonen bij ons in een woongroep en worden bij en door ons behandeld. Zij gaan hier naar school en leren wat ze in hun vrije tijd kunnen doen.

Jongeren met een lichte verstandelijke beperking vinden het vaak moeilijk de wereld om hen heen te begrijpen. Ze hebben al veel meegemaakt en hebben niet het idee dat zij hulp nodig hebben. Laat staan jouw hulp.

Maar jij weet als geen ander hoe belangrijk het is om geduldig te zijn en veiligheid te bieden. Om de jongeren persoonlijke aandacht, structuur en kaders te geven. Want op die manier bouw jij vertrouwen op en zorg je ervoor dat zij positieve ervaringen opdoen. En daarmee groeit ook hun zelfvertrouwen.

Wydo vertelt

“Wat ik mooi vind aan dit werk? Dat je veel kunt betekenen voor de jongeren. Soms lijkt het in jouw ogen klein wat je voor ze doet maar voor hen is dat steeds weer een stapje vooruit. Laatst ging bijvoorbeeld een nieuwe jongen met verlof. Maar hij had nog nooit alleen naar het station gefietst. Omdat ik boventallig was kon ik mooi even met hem meefietsen. Als je dan een dankjewel krijgt en je ziet dat die jongen het echt waardeert, dan is mijn dag goed. En de volgende keer kan hij het alleen.”

We helpen je graag verder!

Lijkt het jou fantastisch om een onderdeel van ons team te zijn? Vul dan het formulier in. Samen kijken we welke mogelijkheden er voor jou binnen onze organisatie zijn.

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Job Alert