Gezinshuisouder in Zuid-Nederland

Veilig opgroeien in een liefdevol gezin is niet voor alle kinderen in Nederland vanzelfsprekend. Ruim 23.000 kinderen in Nederland kunnen niet thuis wonen, omdat er problemen zijn in hun gezin. Bijna 2.000 van deze kinderen hebben een rugzakje waardoor zij intensieve, professionele zorg nodig hebben.

Deze kinderen zijn vaak het beste op hun plaats als zij opgevangen worden in een gezin van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder. Ze groeien dan op in een gezinssituatie die veilig en stabiel is en krijgen daarnaast de professionele begeleiding die nodig is voor hun ontwikkeling. Ook in onze regio Zuid-Nederland is een groot tekort aan gezinshuisouders. Wij zijn dus op zoek naar jou!

Het gezinshuis van Femke en Maikel

"Het mooiste is de groei die je ziet bij de pleegkinderen. Van een klein, hulpeloos mensje naar bijvoorbeeld een blije, enthousiaste kleuter. Daar doe ik het voor. Je ziet hoe de pleegkinderen zich ontwikkelen. Ook in het spel tussen de kinderen onderling, hoe ze zich aan elkaar optrekken. Dat is belangrijk en mooi om te zien.

Wij willen vooral een veilige, stabiele thuishaven zijn voor de kinderen. Pleegkinderen hebben structuur nodig. Ze hebben over het algemeen al een rugzakje en je moet dat rugzakje niet groter maken. Ik denk ook dat veel meer mensen pleegzorg aankunnen dan dat ze zelf denken. Het is een drempel die je over moet.”

Hoe is het om gezinshuisouders te zijn?

In een gezinshuis wonen gemiddeld 2-4 kinderen samen met de gezinshuisouders en hun eigen kinderen. Als gezinshuisouder ben je er 24/7 voor de kinderen. Het gezin en de kinderen krijgen professionele begeleiding vanuit 's Heeren Loo. In elk gezinshuis wordt gewerkt met een multidisciplinair team dat in elk geval bestaat uit een gedragswetenschapper en/of een systeembehandelaar en een manager zorg. Je staat er dus nooit alleen voor!


Denk je erover om een gezinshuis te starten? Maar wil je eerst meer weten over wat hier allemaal bij komt kijken?

De ouders van Fons zijn gezinshuisouders

Fons vertelt

"Het gezinshuis is voor mij een positieve ervaring geweest en het heeft ervoor gezorgd dat ik de studie Social Work ben gaan doen. Inmiddels heb ik de studie bijna afgerond en werk ik ook in het gezinshuis van mijn ouders. Ik vind het mooi dat ik op mijn manier ook een bijdrage kan leveren aan een stabiele omgeving en een veilig thuis voor deze kinderen.”

Gezinshuisouder in Zuid-Nederland

Heb jij ruimte in je hart en huis? Woon jij in de regio Noord-Oost Brabant of Rivierenland en heb jij een zorggerelateerde opleiding? Dan ben jij misschien de gezinshuisouder die wij zoeken!

Wil je meer weten?

Wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn voor het starten van een gezinshuis in de regio Zuid-Nederland? Neem dan via het formulier hieronder contact op met ons Team Gezinshuizen bij ’s Heeren Loo.

Ze beantwoorden graag al je vragen en nemen je stap voor stap mee op weg naar de start van jouw eigen gezinshuis.

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Lees de uitgebreide toelichting in ons privacystatement.

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Job Alert