Gezinshuisouder in Zuid-Holland

Veilig opgroeien in een liefdevol gezin is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Ruim 23.000 kinderen in Nederland kunnen niet thuis wonen, omdat er problemen zijn in hun gezin. Bijna 2.000 van deze kinderen hebben een rugzakje waardoor zij intensieve, professionele zorg nodig hebben.

Deze kinderen zijn vaak het beste op hun plaats als zij opgevangen worden in een gezin van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder. Ze groeien dan op in een gezinssituatie die veilig en stabiel is en krijgen daarnaast de professionele begeleiding die nodig is voor hun ontwikkeling. Ook in Zuid-Holland is een groot tekort aan gezinshuisouders. Wij zijn dus op zoek naar jou!

Gezinshuisouder Jolanda vertelt

“Ik zou het gezinshuisouderschap zeker aanbevelen, want ik doe het nog steeds met heel veel voldoening. Het heeft ons leven rijk en krachtig gemaakt. Maar je moet heel goed weten wat je doet en je moet er echt als gezin achter staan. Iedere dag is van betekenis en vraagt om humor, creativiteit, optimisme en relativeringsvermogen. We zouden niets anders willen, want ieder kind verdient een plek."

Wil je weten wat het betekent om gezinshuisouder te zijn? In de podcast 'Verhalen met een beperking' deelt Jolanda haar verhaal. Luister je mee?

Luister de podcast

Hoe is het om gezinshuisouders te zijn?

In een gezinshuis wonen gemiddeld 2-4 kinderen samen met de gezinshuisouders en hun eigen kinderen. Als gezinshuisouder ben je er 24/7 voor de kinderen. Het gezin en de kinderen krijgen professionele begeleiding vanuit 's Heeren Loo. In elk gezinshuis wordt gewerkt met een multidisciplinair team dat in elk geval bestaat uit een gedragswetenschapper en/of een systeembehandelaar en een manager zorg. Je staat er dus nooit alleen voor!

Denk je erover om een gezinshuis te starten? Maar wil je eerst meer weten over wat hier allemaal bij komt kijken?

Het gezinshuis van Femke en Maikel

Het gezinshuis van Femke en Maikel

"Het mooiste is de groei die je ziet bij de kinderen. Van een klein, hulpeloos mensje naar bijvoorbeeld een blije, enthousiaste kleuter. Daar doe ik het voor. Je ziet hoe ze zich ontwikkelen. Ook in het spel tussen de kinderen onderling, hoe ze zich aan elkaar optrekken. Dat is belangrijk en mooi om te zien.

Wij willen vooral een veilige, stabiele thuishaven zijn voor de kinderen. Ze hebben structuur nodig, want ze hebben over het algemeen al een rugzakje en je moet dat rugzakje niet groter maken. Ik denk ook dat veel meer mensen gezinshuisouders kunnen zijn. Het is een drempel die je over moet.”

Wil je meer weten?

Wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn voor het starten van een gezinshuis in Zuid-Holland? Sinds kort bieden wij ook de mogelijkheid om voor deze mooie functie als zzp'er te werken. 

Vul het formulier hieronder in voor meer informatie. Liever iemand spreken? Neem dan contact op met Reineke Korsman via tel. 06 - 83 02 45 59 of met Sandra Beukers 06 - 52 59 42 34. Ze beantwoorden graag al je vragen en nemen je stap voor stap mee op weg naar de start van jouw eigen gezinshuis.

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Lees de uitgebreide toelichting in ons privacystatement.

Gezinshuisouder in Zuid-Holland

Heb jij ruimte in je hart en huis? Woon jij in Zuid-Holland en heb jij een zorggerelateerde opleiding? Dan ben jij misschien de gezinshuisouder die wij zoeken! Sinds kort bieden wij ook de mogelijkheid om voor deze mooie functie als zzp'er te werken. Wij bespreken graag met jou de mogelijkheden betreffende uren en salaris.

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Job Alert