Word groepsleider bij Groot Emaus

Jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) vinden het soms moeilijk de wereld om hen heen te begrijpen. Ze hebben vaak al veel meegemaakt.
Jij weet als geen ander hoe belangrijk het is om veiligheid te bieden. Om de jongeren persoonlijke aandacht, structuur en kaders te geven. Want op die manier zorg je ervoor dat zij positieve ervaringen opdoen. En daarmee groeit ook hun zelfvertrouwen. Help je mee op jouw manier?

Over Groot Emaus

Groot Emaus is het landelijk orthopedagogisch behandelcentrum van ’s Heeren Loo voor jongeren tussen de 6 en 23 jaar met een lichte verstandelijke beperking en een complexe behandelvraag.
De jongeren wonen tijdelijk 24/7 bij ons op het terrein in Ermelo of Soest. Zij worden hier behandeld, gaan hier naar school en leren wat ze in hun vrije tijd kunnen doen.
Al onze jongeren zijn uniek met hun eigen (complexe) hulpvraag. Jij als begeleider weet hoe je moet omgaan met de diverse hulpvragen en kan gemakkelijk schakelen tussen verschillende begeleidingsstijlen.

Dit bieden wij

 • Wij bieden je werk met een uitdagende groep jongeren met complexe hulpvragen.
 • De mogelijkheid om zowel fulltime als parttime aan de slag te gaan.
 • De ruimte om door te groeien en je te ontwikkelen in je vak met training en scholing.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2151 en maximaal € 3738 (FWG 45 voor begeleider / FWG50 voor senior begeleider) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Je krijgt financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen.
 • Daarnaast ook een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten, een Persoonlijk Budget Levensfase en een vakantietoeslag van 8%.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.

Dit zijn je collega's

 • Beryl

  Het mooiste van mijn werk is dat ik samen met mijn collega’s ervoor kan zorgen dat deze kwetsbare jongeren goed de dag doorkomen en tegelijk ook stappen maken. Ik werk echt vanuit positiviteit en enthousiasme. Daarbij luister ik naar de jongeren en kijk dan wat de mogelijkheden en kansen zijn. Als team zijn we open en transparant en dat zorgt ervoor dat we het echt samen doen.

 • Chantal

  Ik had een meisje op de groep die vaak gespannen was. Als zij zich zo voelde ging ik zingen. Daar werd ze rustig van. Ze hield zelf ook van zingen en haar droom was om een keer op te treden voor de groepsleiders. Maar dat vond ze veel te eng. Door haar vertrouwen te geven en veiligheid te bieden lukte het haar toch. Zo durfde ze eerst samen met mij te zingen en stapje voor stapje trad ze meer naar voren. Dat had ik nooit durven dromen!

 • Sabrina

  Ik werkte ooit met een meisje die erg op haarzelf was. Ze vertrouwde weinig mensen en stootte iedereen die dichtbij kwam af. Inmiddels hebben we samen echt een band opgebouwd en wil ze graag dat ik bij haar op de groep werk. Ik stijl dan vaak haar mooie krullen met de stijltang. Dat is echt een ding van haar en mij en dat kan alleen als er volledig vertrouwen is.

 • Omar

  Als ik zie dat ik een aandeel heb gehad in het ombuigen van spanning naar geen spanning of zelfs ontspanning bij jongeren, dan is dat voor mij een succesmomentje. En hoe intensief de groep ook is, ik zit er voornamelijk ontspannen bij. Ik maak veel grapjes en lach veel met de jongeren.

Dit ben jij

 • Je hebt een zorgopleiding op minimaal mbo-niveau 4. Bijvoorbeeld SPW, MMZ, SPH of pedagogiek.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring binnen het domein Jeugdzorg of jeugdbehandeling GGZ.
 • Je hebt visie op behandeling en begeleiding en bent een persoonlijkheid met daadkracht, sensitiviteit, geduld, weerbaarheid en creativiteit.

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Job Alert