Begeleidende stijl

Vind je het mooi als bewoners helemaal in hun element zijn? En help je hen graag om te ontwikkelen? Dan heb jij waarschijnlijk een begeleidende werkstijl. Daarbij ligt de nadruk op het begeleiden van mensen en minder op verzorgen.

Met jouw begeleidende stijl ondersteun je mensen in hun dagelijkse leven. Je helpt onze bewoners, zonder dat je iets uit handen neemt. Zo krijgt iedereen de ruimte om zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen. Je ondersteunt bij alledaagse zaken en helpt vragen oplossen. Zie je dat een bewoner groeit in de ontwikkeling, dan word jij daar ook gelukkig van. Daar doe je het voor.

Bij 's Heeren Loo vinden we het belangrijk om de nadruk te leggen op persoonlijk contact. Daarom vind je minder vacatures op onze website. En gaan we liever met jou in gesprek over jouw mogelijkheden. Neem gerust contact op met één van onze recruiters.

Wat vraagt dit van jou?

Bij een begeleidende stijl stuur je zachtjes. Je leert de bewoner zo goed mogelijk kennen en zorgt voor structuur en duidelijkheid. Je creëert een sfeer waarin mensen zich veilig voelen en zichzelf durven te zijn. Je bent geduldig, consequent en voorspelbaar. Je kijkt kritisch naar jezelf. Want jouw manier van doen heeft invloed op de ander. Je krijgt te maken met verschillende typen mensen. Daarom moet je goed kunnen schakelen tussen begeleidingsstijlen. Soms is bijvoorbeeld intensieve begeleiding nodig.

Wie help jij verder?

Denk je dat deze manier van begeleiden goed bij je past? Dan ben je waarschijnlijk op je plek in een groepswoning voor mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Ook kun je mensen zonder verstandelijke beperking begeleiden, zoals mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en met doofheid en complexe problematiek. Samen met collega’s zorg je voor een fijne leefomgeving. Je werkt met de bewoners aan concrete doelen. Zoals werk of dagbesteding, vrije tijd en sociale contacten. Je ondersteunt en motiveert hen. Ook verzorging is soms nodig, zoals wassen en tandenpoetsen of iemand in en uit de rolstoel helpen.

Fanny vertelt

“Het mooie van dit werk? Je doet ertoe voor mensen met een beperking. Als begeleider moet je constant schakelen en oplossingen bedenken voor verschillende situaties. Dat is soms best uitdagend, bijvoorbeeld wanneer een bewoner onrustig is of agressief gedrag vertoont. Maar je doet het altijd samen en evalueert achteraf met je collega’s.”

Waar zou je willen werken?

Bij ’s Heeren Loo zit je goed. Want we hebben locaties door heel Nederland. Grote kans dus dat je aan de slag kan bij jou in de buurt!

Hoe helpen we jou verder?

Bij ’s Heeren Loo zetten we je in op jouw talenten. We vinden het belangrijk dat je bij ons op je plek bent. Want dan ga je met plezier naar je werk. Neem contact op met onze recruiter. Samen ontdekken we welke begeleidingsstijl het beste bij jou past. En dus welke werkomgeving.

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Job Alert