Behandelen

Werk je graag met jongeren, zie je altijd kansen en kan je tegen een stootje? Dan past werken in een behandelsetting misschien bij je. Je werkt met jongeren met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Zodat ze weer met vertrouwen naar de toekomst kunnen kijken.


In deze rol ben je van waarde voor verharde en toch kwetsbare jongeren. Middelengebruik, dealen, slachtoffers van loverboys, je komt het allemaal tegen. In een veilige en stabiele omgeving ga je samen aan de slag. Je helpt de jongere anders om te gaan met emoties. Je coacht op de woongroep, bij het leren en in de vrije tijd. Je sport veel, want ze moeten hun energie kwijt. De kleine successen, dáár geniet je van.

Bij 's Heeren Loo vinden we het belangrijk om de nadruk te leggen op persoonlijk contact. Daarom vind je minder vacatures op onze website. En gaan we liever met jou in gesprek over jouw mogelijkheden. Neem gerust contact op met één van onze recruiters.

Wat vraagt dit van jou?

Door wat de jongeren allemaal hebben meegemaakt, kán het escaleren. Als behandelend begeleider kan je dus tegen een stootje. Je bent daadkrachtig en spreekt de taal van de jongeren. Je herkent wat iemand nodig heeft. Wat voor de een werkt, hoeft niet te werken voor de ander. Daarom schakel je tussen begeleidingsstijlen. Je bent consequent en voorspelbaar, stelt grenzen én motiveert. Je hebt humor en kan goed relativeren. Dat helpt jezelf én de jongere.

Wie help jij verder?

Als behandelend begeleider werk je met LVB-jongeren die ernstige gedragsproblemen hebben. Dit kan in een orthopedagogisch behandelcentrum van ‘s Heeren Loo in Ermelo, Soest of Dordrecht. We behandelen jeugdigen in de leeftijd van 7 tot 23 jaar. Je werkt nauw samen in een team van begeleiders, gedragswetenschappers, psychologen, maatschappelijk werkers en verpleegkundigen.

Je kan ook werken bij gezinnen. Met Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) ondersteun je gezinnen die meerdere ingewikkelde problemen hebben en daardoor zijn vastgelopen. Het doel is dat de gedragsproblemen bij kinderen verminderen en dat zij thuis kunnen blijven wonen.

Serena vertelt

“Als begeleider moet je tegen een stootje kunnen. Je hebt te maken met allerlei problematiek, die soms heftig is. Gelukkig sta je er nooit alleen voor. Je hebt ook veel geduld en toewijding nodig. De mooiste momenten? Als je iets bereikt met een jongere waardoor zij een succeservaring opdoen en stappen zetten.”

Waar zou je willen werken?

Bij ’s Heeren Loo zit je goed. Want we hebben locaties door heel Nederland. Grote kans dus dat je aan de slag kan bij jou in de buurt!

Hoe helpen we jou verder?

Bij ’s Heeren Loo zetten we je in op jouw talenten. We vinden het belangrijk dat je bij ons op je plek bent. Want dan ga je met plezier naar je werk. Neem contact op met onze recruiter. Samen ontdekken we welke begeleidingsstijl het beste bij jou past. En dus welke werkomgeving.

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Job Alert