Ontwikkelingsgericht begeleiden

Vind jij het mooi om te zien als mensen met een beperking stappen maken in hun ontwikkeling? En ondersteun je hen daarbij graag? Dan heb jij waarschijnlijk een ontwikkelingsgerichte begeleidingsstijl. Je ontdekt wat iemand wil en kan leren. Samen ga je aan de slag. Met ondersteuning en training worden mensen zelfstandiger.


Met een ontwikkelingsgerichte manier van begeleiden ben je van waarde voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Je leert de bewoner in korte tijd goed kennen. In gesprekken ontdek je samen wat die ander wil en kan, nu en in de toekomst. Zoals: meer structuur, sociale contacten, agressieregulatie, betaald werk of stoppen met middelengebruik.

Bij 's Heeren Loo vinden we het belangrijk om de nadruk te leggen op persoonlijk contact. Daarom vind je minder vacatures op onze website. En gaan we liever met jou in gesprek over jouw mogelijkheden. Neem gerust contact op met één van onze recruiters.

Wat vraagt dit van jou?

Als begeleider laat je de regie bij de bewoner. Je gaat aan de slag met wat de ander wil en nodig heeft. Dat doe je met respect en waardering, zonder dat je je eigen waarden en normen daarin meeneemt. Bedenk dat mensen niet altijd willen. Je hebt dus creativiteit en doorzettingsvermogen nodig om toch samen verder te komen. Jij ondersteunt en stimuleert. En begrenst waar dat nodig is.

Wie help jij verder?

Denk je dat een ontwikkelingsgerichte manier van begeleiden goed bij jou past? Dan ben je waarschijnlijk op je plek als ambulant begeleider, groepsbegeleider of persoonlijk begeleider. Je ondersteunt volwassenen om zelfstandiger te worden. Je kan ook samen met LVB-jongeren met gedragsproblemen werken aan hun toekomst. Dit kan in een trainingshuis van ’s Heeren Loo of in een appartement met begeleiding in de buurt.

Jorn vertelt

“Als ambulant begeleider ondersteun ik jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking. Daar komt veel regelwerk bij kijken: financiën, werk, sociale contacten, relaties, gezond eten. Ik bouw een band op en we werken samen aan doelen. Het mooie is wanneer ik mensen zie groeien in hun ontwikkeling. Uitdagend is het als mensen meer ondersteuning nodig hebben dan ze krijgen. Bijvoorbeeld vanwege een verslaving of psychose. Dan moet je de juiste hulp inzetten.”

Waar zou je willen werken?

Bij ’s Heeren Loo zit je goed. Want we hebben locaties door heel Nederland. Grote kans dus dat je aan de slag kan bij jou in de buurt!

Hoe helpen we jou verder?

Bij ’s Heeren Loo zetten we je in op jouw talenten. We vinden het belangrijk dat je bij ons op je plek bent. Want dan ga je met plezier naar je werk. Neem contact op met onze recruiter. Samen ontdekken we welke begeleidingsstijl het beste bij jou past. En dus welke werkomgeving.

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Job Alert