Pedagogische begeleidingsstijl

Werk je graag met kinderen of jongeren en vind je het mooi als zij zich ontwikkelen? Dan heb jij misschien een pedagogische manier van begeleiden. Daarbij ligt de nadruk op de ontwikkeling van kinderen en de opvoedvaardigheden van ouders. Met jouw inzet zorg je voor een stabiele situatie waarin het kind zich kan ontwikkelen.


Met een pedagogische begeleidingsstijl ben je van waarde voor het kind en de omgeving, zoals ouders en leerkrachten. Je werkt bij gezinnen thuis, op school of bijvoorbeeld in een gezinshuis of jeugdgroep. Je helpt bij wat het kind lastig vindt: van faalangst en sociale contacten tot vrije tijd. Je voert gesprekjes, doet spelletjes en maakt een wandeling. Je ondersteunt ook de belangrijke mensen rondom het kind, vooral ouders en leerkrachten.

Bij 's Heeren Loo vinden we het belangrijk om de nadruk te leggen op persoonlijk contact. Daarom vind je minder vacatures op onze website. En gaan we liever met jou in gesprek over jouw mogelijkheden. Neem gerust contact op met één van onze recruiters.

Wat vraagt dit van jou?

Je sluit aan bij het kind en de omgeving. Je bent positief betrokken, houdt het overzicht, neemt de leiding en stelt grenzen. Daardoor begrijp je het kind en krijg je het vertrouwen. Je raakt niet van je stuk van een onverwachte situatie of escalatie en beslist snel. Elk kind en elke hulpvraag vraagt iets anders van je. Daarom heb je een flinke rugzak met methodes en materialen.

Wie help jij verder?

Als ambulant begeleider help je kinderen met een verstandelijke beperking en hun ouders. Je ondersteunt het kind en werkt samen met de ouders. Als Intensieve Ambulante Gezinsbehandelaar (IAG’er) spring je in bij gezinnen met kinderen of jongeren die complexe problemen hebben en zijn vastgelopen. In de rol van begeleider onderwijs ben je er voor kinderen die vanwege hun beperking en een aandoening niet goed meekomen in de klas. En als gezinshuisouder zorg je voor een vertrouwde en stabiele thuisomgeving.

Brigitte vertelt

“Ik doe het voor de kleine stappen die jongeren zetten. Soms komen ze niet vooruit en dan moet je geduld hebben. Dan kijk ik hoe ze wél vooruitkomen; die kleine stappen tellen ook. Soms wil je dat iemand harder gaat, maar zo werkt het niet.”

Waar zou je willen werken?

Bij ’s Heeren Loo zit je goed. Want we hebben locaties door heel Nederland. Grote kans dus dat je aan de slag kan bij jou in de buurt!

Hoe helpen we jou verder?

Bij ’s Heeren Loo zetten we je in op jouw talenten. We vinden het belangrijk dat je bij ons op je plek bent. Want dan ga je met plezier naar je werk. Neem contact op met onze recruiter. Samen ontdekken we welke begeleidingsstijl het beste bij jou past. En dus welke werkomgeving.

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Job Alert