Verzorgende begeleidingsstijl

Zorg jij graag voor een ander en zie jij wat diegene nodig heeft? Ben jij op je best als je kan zorgen voor een huiselijke, warme omgeving en ben je een aanpakker? Dan heb jij waarschijnlijk een verzorgende begeleidingsstijl. Bij deze stijl ligt de nadruk meer op verzorgen en minder op begeleiden. Op sommige locaties voer je ook verpleegkundige handelingen uit.


Met jouw verzorgende stijl ben je van waarde voor mensen die meer zorg nodig hebben. Zoals mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB). En mensen met een verstandelijke beperking die door hun leeftijd steeds meer zorg nodig hebben, nu of in de toekomst. Meer dan anderen hebben zij jouw aandacht, zorg en steun nodig. Ook voor mensen met chronische neurologische of neuromusculaire aandoeningen kun jij met jouw verzorgende stijl veel betekenen.

Bij 's Heeren Loo vinden we het belangrijk om de nadruk te leggen op persoonlijk contact. Daarom vind je minder vacatures op onze website. En gaan we liever met jou in gesprek over jouw mogelijkheden. Neem gerust contact op met één van onze recruiters.

Wat vraagt dit van jou?

Bij de verzorgende stijl leer je de bewoner in korte tijd zo goed mogelijk kennen. Je let op de non-verbale communicatie en past je verzorging hierop aan. Je zorgt voor structuur, veiligheid en sfeer. Je bent geduldig, liefdevol en alert op signalen van geluk, ontspanning, pijn, verdriet of ongemak. Samen met je collega’s werk je aan doelen. Lukt een activiteit vandaag niet, dan is er morgen weer een dag. De zorg die je geeft, kan fysiek pittig zijn. En soms krijg je te maken met gedrag dat moeilijk te begrijpen is. Hoe ga jij daarmee om?

Wie help jij verder?

Denk je dat een verzorgende manier van begeleiden goed bij jou past? Dan ben je waarschijnlijk op je plek in een groepswoning voor mensen met EMB of met onze oudere bewoners.  Je ondersteunt de bewoners op alle leefgebieden. Je geeft ADL-zorg (wassen, aankleden, tandenpoetsen, haren kammen), doet activiteiten en hebt contact met familie. Ook verpleegtechnische handelingen komen voor, zoals wondverzorging, stomazorg en medicijnen geven.

Manon vertelt

“Bij onze woningen zorgen we voor een fijne dag voor ouder wordende bewoners. Hoe ouder mensen worden, hoe meer verpleegtechnische handelingen er vaak bij komen. Zoals stomazorg, katheterzorg en medicatie. Het kan uitdagend zijn de vinger op de zere plek te leggen. Bewoners hebben bijvoorbeeld buikpijn, maar de oorzaak ligt ergens anders. Goede samenwerking is daarom belangrijk. Tussen collega’s, maar ook met de verpleegkundige, de fysiotherapeut en de arts.”

Waar zou je willen werken?

Bij ’s Heeren Loo zit je goed. Want we hebben locaties door heel Nederland. Grote kans dus dat je aan de slag kan bij jou in de buurt!

Hoe helpen we jou verder?

Bij ’s Heeren Loo zetten we je in op jouw talenten. We vinden het belangrijk dat je bij ons op je plek bent. Want dan ga je met plezier naar je werk. Neem contact op met onze recruiter. Samen ontdekken we welke begeleidingsstijl het beste bij jou past. En dus welke werkomgeving.

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Job Alert