Gezinshuizen financieel
Kies je ervoor om gezinshuisouder te worden bij ’s Heeren Loo? Dan weet je zeker dat alles goed is geregeld rondom het gezinshuis. Ook financieel. Hoe dat precies zit? Dat lees je hieronder.
Hoeveel uur werk je als je gezinshuisouder?
Hoeveel uur je werkt, hangt af van de indicatie (het zorgzwaartepakket – ZZP) van het gezinshuiskind dat jij opneemt in huis. Deze indicatie wordt omgerekend naar het aantal werkuren waarvoor je een contract krijgt bij ’s Heeren Loo.
Bij een volledig dienstverband krijg je een contract van 36 uur. Maar natuurlijk is het zo dat je 24/7 de zorg hebt voor de kinderen. Overuren en meerwerk zijn dan ook niet van toepassing.
Natuurlijk heb je best wel tijd voor jezelf. Bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn. Ook kun je regelmatig een vrij weekend inplannen. De gezinshuiskinderen gaan dan uit logeren.
In welke loonschaal zit ik?
Als gezinshuisouder met de zorgachtergrond kom je in de FWG-functiegroep 45. De inschaling binnen deze schaal hangt af van het aantal functiejaren. Daarbovenop krijg je een vaste eindejaarsuitkering van je jaarsalaris en vakantietoeslag. Dit is conform CAO Gehandicaptenzorg. Ook krijg je een vaste toeslag van 14%.
Krijg ik een onkostenvergoeding?
Ja, je krijgt per geplaatst kind een daggeldvergoeding van € 11,59 per dag. Deze vergoeding is bedoeld voor voeding, waskosten, water, gas, elektra, persoonlijke verzorging, vervoer en inrichting. Dit bedrag wordt elk jaar geïndexeerd.
Staat een kind onder voogdij bij bijvoorbeeld de WSG (William Schrikker Gezinsvormen), dan krijgt het kind vanuit de voogdijinstelling een budget voor kleding, zakgeld en bijvoorbeeld een abonnement voor een sportclub. Heeft het gezinshuiskind biologische ouders die het gezag uitoefenen, dan zijn ouders hiervoor verantwoordelijk.
Bij de start van jullie gezinshuis ontvang je een voorschot op de daggeldvergoeding voor de inrichting. Je kunt hiervoor inventaris kopen, zoals een bed en een kledingkast.
Krijg ik vakantiedagen?
Natuurlijk. Ben je fulltime bij ons in dienst, dan heb je recht op 144 vakantie-uren per kalenderjaar, conform de CAO Gehandicaptenzorg. Daarnaast heb je bij een fulltimecontract recht op 57 PBL-uren en 44 of 26 roostervrije dagen. Hiermee kun je vrije dagen of weekenden inplannen en vakanties opnemen. Jouw gezinshuiskind gaat dan uit logeren. Gaan de gezinshuiskinderen mee op vakantie, dan gaat dat niet af van je vakantiedagen, want dan ben je niet vrij van werk.
Hoe zit het met de zorgverzekering en de WA-verzekering?
De zorgverzekering van de gezinshuiskinderen loopt via de biologische ouders, de WA-verzekering loopt via ’s Heeren Loo. Op het moment dat het gezinshuiskind 18 jaar wordt, moet hij of zij zelf een zorgverzekering afsluiten en zelf betalen. Een basisverzekering is wettelijk verplicht, een aanvullende verzekering niet. Bij het starten van de zorg kiest de ouder of voogd van het gezinshuiskind ervoor om de WA-verzekering via ’s Heeren Loo laten lopen of zelf een WA-verzekering af te sluiten.
Is voor ieder gezinshuiskind ook een inboedelverzekering afgesloten?
Ja, voor alle cliënten die inwonend zijn bij 's Heeren Loo, dus ook een gezinshuis, heeft 's Heeren Loo een inboedelverzekering afgesloten. De inboedel is gedekt tot een maximaal bedrag van € 10.000,-.
Mis nooit meer een vacature!
Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.