“Achter het gedrag zit een liefdevol persoon die gezien wil worden”

“Tijdens mijn opleiding MMZ heb ik stagegelopen op Het Westerhonk. Van daaruit ben ik flexer geworden. Nadat ik mijn diploma op zak had, ben ik in vaste dienst gekomen. Ik heb op verschillende woningen gewerkt, maar altijd met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG)."

“Het allermooiste aan mijn vak vind ik dat je de bewoners met hele kleine stapjes kunt laten deelnemen aan het normale leven, voor zover dat voor hen mogelijk is binnen de mogelijkheden. Ik wil er zoveel mogelijk uithalen. Of als cliënten niet lekker in hun vel zitten en agressie laten zien en je samen met je collega's veiligheid kunt bieden en je aan het eind van de dag kunt zeggen dat je samen het beste hebt gedaan wat erin zat. Ik word er ook blij van als we met het team de afgesproken doelen halen. Zo'n doel kan zijn naar buiten gaan en mensen ontmoeten. Het is mooi als je zo'n succesmoment met de cliënt kan vieren, als is het maar een kleintje.

Sinds zes jaar werk ik op de VIC-woning. Dat is ook MVG, maar dan met zeer intensieve begeleiding. Het is een moeilijk doelgroep, maar wat je je als begeleider moet realiseren is dat er achter het gedrag een liefdevol persoon zit, die gezien wil worden. Ik vind het fijn dat geen dag hetzelfde is. En ik houd wel van de spanning die er soms hangt en dat je altijd scherp moet zijn, waardoor je ook snelle resultaten kunt boeken.

Ik krijg bij 's Heeren Loo de mogelijkheid om me te ontwikkelen, dat is fijn. Ik ben nu bezig met een post-hbo opleiding voor begeleider in de complexe zorg en daar krijg ik alle ruimte voor. Daarnaast ben ik doorgegroeid van begeleider C+ naar persoonlijk begeleider en sinds maart dit jaar ben ik coördinerend begeleider. De combinatie van het begeleiden en de coördinerende taken vind ik mooi. Dus ik heb veel kansen gekregen en die ook met beide handen aangepakt." - Jilles, coördinerend begeleider

#wordenwijcollegas?

Bij 's Heeren Loo krijg je de ruimte om op jouw manier te werken. Samen zorgen we voor een goed leven en mooi werk voor mensen met een beperking. En het leuke is: geen dag is hetzelfde. Je maakt altijd wel iets mee. Je ontwikkelt je in je vak. Daar helpen we jou bij, met oog voor thuis.

Bekijk alle vacatures

Lees meer over:

Gerelateerde items