Toen Susanne van Geest als 16-jarige nog volop bezig was met een boekhoudkundige opleiding, koos ze voor een bijbaan in de zorg bij Het Westerhonk. Afgelopen 1 maart was Susanne maar liefst 20 jaar in dienst. Ze begon haar loopbaan als begeleider A op een groep. En merkte met haar diploma boekhoudkunde op zak dat ze het werken met cliënten erg leuk vond. Iets wat ze niet achter zichzelf had gezocht, maar waarvan haar moeder wist dat het de ‘perfect match’ was!

Op verschillende groepen

Vier jaar lang werkte ze op verschillende groepen, bij de ouderen en bij de jeugd van keten EMB op Schelpendaal. Via ons eigen Flexbureau ging ze aan de slag als maandflexer. Ze had niet gedacht dat ze het zo leuk zou vinden. Dus besloot ze de VIG opleiding niveau 3 te doen. In laatste jaar van deze opleiding ging ze op de LVB groep werken aan de Groenendaal. Niveau 3 rondde ze af, toen ook haar dochter werd geboren.

De beste keus

Twee jaar later, ging het weer kriebelen en koos ze voor de deeltijd opleiding PBGZ niveau 4 in twee jaar. Dit was een logische stap. In die periode werd in huize Van Geest, het tweede kind geboren, een prachtige zoon. Tijdens de MBO-opleiding, ontdekte Susanne dat ze ooit nog eens een HBO-opleiding wilde doen. Het smaakte naar meer. Dus twee jaar later, schreef ze zich in voor de HBO-opleiding Social Work. In het derde jaar van deze studie switchte Susanne naar een andere werkplek binnen de organisatie, nl. het leerhuis, dat nu Veld 40 is en vroeger Bosweg 11/13. Als werkende moeder met twee kinderen, nam ze na 4 jaar het diploma in ontvangst. “Het is de beste keus die ik ooit heb gemaakt”, vertelt Susanne. “Ik zat 1 dag op school en werkte 30 uur. Ik heb mij uiteindelijk ontwikkeld tot begeleider D.”

Elke kans pakken die je pakken kunt

Maar alsof dat nog niet genoeg was, zette ze van scratch af aan een woning op. Het begon met een leeg pand aan de Goudenregenstraat in Monster en inmiddels bestaat het 3,5 jaar. Bij de vraag of je dit allemaal komt aanwaaien, zegt Susanne beslist: “Ik heb kansen gekregen van ’s Heeren Loo en ook elke kans gepakt die ik wilde pakken. En heb daarbij veel initiatief getoond.” Sinds kort is Susanne manager zorg i.o.. En start ze binnenkort de Managementopleiding Verandermanagement in zorg en welzijn. Een avondstudie van een half jaar.

Toen ze hier als jong meisje kwam werken, had ze niet kunnen voorstellen dat ze ooit manager zou worden. Ze had überhaupt geen droom. “Ik was jong en impulsief. Had nog geen toekomstplannen. Gaandeweg bij de verschillende opleidingen, merkte ik dat er veel meer uit te halen is. Je krijgt een doel, en je ontdekt je ambitie.” vertelt Susanne enthousiast.

Collega's inspireren mij

Collega’s van de werkvloer hebben invloed gehad op de loopbaan van Susanne. “Zij inspireren mij”, zegt Susanne. “Het staat of valt met je werkbegeleider. En mijn leidinggevenden gaven mij regie en eigenaarschap, daar hoorde ook de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding bij. Mijn opleidingen werden volledig gefinancierd.”

Elke keer een stap vooruit7

De beslissende momenten in de loopbaan van Susanne waren keer op keer de momenten dat zij een opleiding afrondde. “Nadat ik een opleiding voltooid had, kreeg ik ook een bijpassende functie. Dat gebeurde keer op keer. Elke keer een stap vooruit.” vertelt Susanne. Zo heeft haar werkplek bij JLVB haar veel gebracht, nu al 13,5 jaar. “Het is een toffe werkomgeving. Doen wat je zegt en zegt wat je doet. We hebben humor, het is lachen gieren en brullen. Als het moet dan staan we daar met z’n allen. De schouders eronder.”

De ruimte krijgen om te groeien

Wat Susanne vooral uitdaagt, is dat zij zich continue kan blijven ontwikkelen. “Je krijgt steeds de ruimte om jezelf te ontwikkelen, en de verantwoordelijkheid en regie om zelf aan de slag te gaan.” De ondernemende Susanne zal zich daardoor niet snel vervelen. Haar nieuwe job als manager i.o. is een prachtige stap, helemaal in een keten waar zij zich volledig thuis voelt. Het was voor Susanne een moeilijke beslissing, de woning aan de Goudenregenstraat was echt haar plek. “Ik heb het opgezet en werk al 20 jaar met cliënten.”, aldus Susanne.

Wat Susanne tot slot nog aan collega's mee wil geven is het volgende: “In deze samenleving kijkt men naar het opleidingsniveau. Ik heb een hele weg afgelegd. Als het erin zit, komt het er echt wel uit. Ook al is het een langere route. Er is zoveel mogelijk dus laat je niet gek maken!” #loopbaangeluk

#wordenwijcollegas?

Bij 's Heeren Loo krijg je de ruimte om op jouw manier te werken. Samen zorgen we voor een goed leven en mooi werk voor mensen met een beperking. En het leuke is: geen dag is hetzelfde. Je maakt altijd wel iets mee. Je ontwikkelt je in je vak. Daar helpen we jou bij, met oog voor thuis.

Bekijk alle vacatures

Lees meer over:

Gerelateerde items