"De combinatie wonen en dagbesteding maakt het werk heel gevarieerd"

“Ik werk al 25 jaar bij ’s Heeren Loo. Er stond destijds een advertentie in de NCRV-gids. Daar heb ik op gereageerd en ik ben aangenomen. Ik ben een zorgtype en heb altijd voor kinderen en kinderen met een beperking gezorgd. De opleiding heb ik binnen ‘s Heeren Loo gevolgd, vervolgens heb ik de verkorte opleiding IG gedaan en binnenkort ga ik starten met de hbo-v opleiding."

"Negen jaar geleden is er een nieuwe woning gestart in Hillegom. Ik ben vanaf die periode daar werkzaam. Ik heb geholpen met de opbouw van het team, de woning en de zorg voor de cliënten. Een hele uitdaging, maar het staat en daar ben ik trots op! Er wonen 25 cliënten in de leeftijd 17 en 90 jaar. Het is uniek dat de begeleidingsvragen uiteenlopen. Dat maakt het werk bijzonder. Het huis is een echt thuis geworden. Ik kijk terug op een mooie periode, waarin we dit samen met elkaar hebben opgebouwd.

Wij bieden op de woning wonen en dagbesteding aan. Samen met de medewerker van de dagbesteding starten we de dienst op en daarna verzorgen we de dagbesteding voor de cliënten. Dat maakt het uitdagend en afwisselend. We gaan veel met de bus op pad en hebben veel uitstapjes. We hebben in onze tuin een tent opgezet, waar we feestjes bouwen, spelletjes doen, karaoke, oliebollen bakken en nog veel meer. We doen huishoudelijke taken ook samen met de cliënten. De een is bezig met aardappelen schillen, een ander verzorgt de groente en weer een ander kijkt toe. Als begeleider heb je veel inspraak en vrijheid om leuke activiteiten te regelen.

De combinatie wonen en dagbesteding maakt het werk heel gevarieerd. Het maakt mij blij als ik zie dat de cliënten tevreden en gelukkig zijn en dat ze een fijne dag hebben gehad. Ik ben trots op de band en het vertrouwen die ik met de cliënten heb opgebouwd. De cliënten hebben vaak lang tijd nodig om iemand te vertrouwen. Ze hebben structuur en duidelijkheid nodig. Je doet wat je zegt.” - Annelies Rooijens, persoonlijk begeleider

#wordenwijcollegas?

Bij 's Heeren Loo krijg je de ruimte om op jouw manier te werken. Samen zorgen we voor een goed leven en mooi werk voor mensen met een beperking. En het leuke is: geen dag is hetzelfde. Je maakt altijd wel iets mee. Je ontwikkelt je in je vak. Daar helpen we jou bij, met oog voor thuis.

Bekijk alle vacatures

Lees meer over:

Gerelateerde items