"Er is aandacht voor de werknemer en dat waardeer ik"

Mijn naam is Annerie de Vries en ik ben nu bijna 20 jaar werkzaam bij 's Heeren Loo de Noorderbrug. Als vierdejaars student van SPW4 ben ik als stagiaire beland bij - toen nog - De Noorderbrug. Ik ontmoette daar een doelgroep die mij enorm triggerde: mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Deze groep mensen maakt een breuk mee in hun levenslijn en de impact die dat heeft op de persoon zelf, maar ook op het netwerk, daar wilde ik wel betekenis aan geven. Ik heb altijd behoefte gehad aan doorontwikkeling en kennisverbreding.

‘De jongens met Duchenne’

Zo kwam ik ook in aanraking met de doelgroep die wij intern wel eens ‘de jongens met Duchenne’ noemen. Ik ontdekte hoe leuk deze doelgroep is en werd vooral geraakt door hoe ingewikkeld het leven voor hen is; het continu moeten inleveren op alle gebieden. Zo leerde ik dingen over verschillende methoden van beademing en heb ik door de jaren heen ontdekt hoe belangrijk dit is voor deze doelgroep. Ik heb me erin verdiept en ben me er steeds meer in gaan ontwikkelen. Op dit moment ben ik gedelegeerd toetser en heb ik tijdens de coronaperiode ook trainingen hiervoor gegeven. Het systeem dat ik hiervoor onderhoud en bewaak met betrekking tot de scholing van mijn collega's, geeft me de kans om mijn passie voor kennisdeling en ontwikkeling te uiten. Samen met twee andere gedelegeerde toetsers zorg ik ervoor dat onze collega's bevoegd en bekwaam blijven in hun vakgebied.

Een hecht en dynamisch team

Samen met ons het team en bewoners zijn we vier jaar geleden verhuisd naar een nieuwer en groter wooncentrum in Leeuwarden. We vormen een hecht en dynamisch team, gedreven door een gedeelde passie. De afgelopen jaren hebben we ons steeds meer gericht op de specifieke doelgroep Duchenne met beademing, en dit heeft geleid tot een periode van ontwikkeling en groei. In deze dynamische omgeving, waar elke dag nieuwe uitdagingen met zich meebrengt, is de rol van coördinerend begeleider ontstaan. Ik heb deze kans en rol met open armen ontvangen en ben vastberaden om samen met mijn collega's nog betere zorg te verlenen. We staan aan het begin van een mooie reis, vol mogelijkheden en kansen om het leven van onze cliënten positief te beïnvloeden.

‘Er is aandacht voor de werknemer en dat waardeer ik’

's Heeren Loo is nu onze werkgever. We zijn overgestapt op hun systemen en zijn als Noorderbruggers echt onderdeel van de organisatie geworden. Ik vind 's Heeren Loo een goede werkgever, ik geniet van de extraatjes die wel eens met de post komen. Er is aandacht voor de werknemer en dat waardeer ik.

Lees meer over:

Gerelateerde items