"Er is geen dag hetzelfde en het is fantastisch mooi werk"

“Ik werk al 29 jaar voor 's Heeren Loo. Waarvan een flink aantal jaren met (jong)volwassenen met intensieve gedragsproblemen die zijn vastgelopen op hun eigen woning. Met veel nabijheid en de juiste behandelmethodiek zorgen wij ervoor dat ze weer in een reguliere woonsetting terug kunnen. En dat het daar dan ook goed blijft gaan. Er is geen dag hetzelfde en het is fantastisch mooi werk. Ik ga met een voldaan gevoel naar huis als ik de cliënten in hun kracht heb kunnen zetten."

"Als ik met collega’s uit de regio spreek over mijn werkplek hoor ik vaak ”Oh echt werk je daar? Daar gebeuren toch iedere dag incidenten?” En elke keer vertel ik weer dat dat niet zo is. De vooroordelen over intensieve groepen zijn hardnekkig. Maar het is niet meer zoals het vroeger was. We hebben een grote ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen jaren.

Een verhaal dat me altijd is bijgebleven gaat over een cliënt die op zijn vorige woning door fixatiemateriaal zo belemmerd werd in zijn handelingen en functioneren dat het geen menswaardig bestaan was. Hij zat ’s nachts met handen en voeten vast aan het bed en kon zichzelf zo geen pijn doen. Toen hij bij ons binnenkwam hebben we hem een fijn bed gegeven, zonder die beperkende middelen. We gaven hem nabijheid, een dagprogramma en zochten uit waar zijn gedrag vandaan kwam. Dit bleek genoeg te zijn om de beperkende maatregelen los te laten. Hij liet dit gedrag nog nauwelijks zien en hij was goed te begeleiden. Dat is toch het mooiste dat er is? We gingen samen voor de 100% en een goed leven en dat had resultaat.

Ik ben heel blij met mijn team. We kunnen volledig op elkaar vertrouwen. En dat dragen we uit naar de cliënten. Je mannetje staan is in dit werk belangrijk. Maar ook gedrevenheid en de rust kunnen bewaren. De cliënten hebben iemand nodig die er staat en ook blijft staan." Jeanet, persoonlijk begeleider

#wordenwijcollegas?

Bij 's Heeren Loo krijg je de ruimte om op jouw manier te werken. Samen zorgen we voor een goed leven en mooi werk voor mensen met een beperking. En het leuke is: geen dag is hetzelfde. Je maakt altijd wel iets mee. Je ontwikkelt je in je vak. Daar helpen we jou bij, met oog voor thuis.

Bekijk alle vacatures

Lees meer over:

Gerelateerde items