"Er zijn veel verschillende kwaliteiten binnen het team"

“Ik werk sinds drie jaar als integraal persoonlijk begeleider op de KOB aan de Eekhoornstraat op De Hartenberg. De KOB staat voor Kortdurende observatie en behandeling. Er zijn in totaal 8 woonplekken, hiervan zijn 6 kamers voor regulier en 2 kamers voor crisis cliënten. De crisis cliënten verblijven gemiddeld 6 tot 12 weken en de reguliere cliënten 2 tot 3 jaar. Ook heeft de KOB haar eigen dagbesteding (KOB-werkt). De cliënten gaan hier 5 dagen per week naartoe."

"Binnen de KOB werk je in een groot team. In dit team werk je nauw samen met je collega's, gedragswetenschapper, arts VG en manager. Werkzaam zijn in dit team vind ik fijn, ik word geaccepteerd zoals ik ben en kan werken aan mijn persoonlijke leerdoelen. Er zijn veel verschillende kwaliteiten binnen het team, hierdoor kan er met een grote en open blik gekeken worden naar de problematieken die wij tegenkomen.  

Het mooiste van mijn werk als integraal persoonlijk begeleider op de KOB vind ik vooral de afwisselingen van cliënten, hun problematieken en het werken met verwanten. Het is veelzijdig werk, er is nooit een dag hetzelfde. 

Zo zetten wij ook beweging en sport in als behandelonderdeel. Het liefste buiten in de natuur. Samen met cliënten gaan we bijvoorbeeld mountainbiken en onze grenzen verleggen. Niet alleen de grenzen van cliënten maar ook van mijzelf. Ik had in het begin nog nooit gemountainbiked in het bos. Door openheid te geven en te delen wat mijn angst was, heb ik samen met een cliënt de angst overwonnen. Dit geeft de cliënt ook voldoening, dat zij ook ons kunnen helpen. Door samen te werken met je cliënt ben je samen 100%. Dat ervaar ik dagelijks en maakt mijn werk zo mooi!

Daarnaast zijn er zijn er nog veel meer mogelijkheden bij s' Heeren Loo om jezelf te ontwikkelen. Waar ik altijd enthousiast van word is dat er eens per jaar ook trainingen worden gegeven die te volgen zijn als vast team. Hierdoor vind je met elkaar meer diepgang in de problematieken waarmee wij werken! Er wordt ook vanuit de organisatie meegekeken en gedacht welke trainingen passend zijn voor de doelgroep waar mee wij werken.  Dit is typerend aan hoe 's Heeren Loo is als werkgever. " - Cynthia Comans- van Eldik

#wordenwijcollegas?

Bij 's Heeren Loo krijg je de ruimte om op jouw manier te werken. Samen zorgen we voor een goed leven en mooi werk voor mensen met een beperking. En het leuke is: geen dag is hetzelfde. Je maakt altijd wel iets mee. Je ontwikkelt je in je vak. Daar helpen we jou bij, met oog voor thuis.

Bekijk alle vacatures

Lees meer over:

Gerelateerde items