"Had ik dit maar eerder ontdekt.."

Van organisatieadviseur tot begeleider in de gehandicaptenzorg. Op zijn 59e ging het roer om voor Gerrit en hier heeft hij geen moment spijt van gehad. "Ik moest van heel ver komen om te ontdekken dat werken in de zorg echt bij mij past, had ik het maar eerder ontdekt....”

Na zijn hbo-opleiding personeel en arbeid heeft hij ruim 37 jaar gewerkt als personeelsfunctionaris en organisatieadviseur. En nu? Nu begeleidt hij op zijn eigen manier een groep van 7 cliënten in de leeftijd van 25 tot met 66 jaar een verstandelijke beperking én moeilijk verstaanbaar gedrag. 

Gerrit: “Ik ging door een hele moeilijke periode. En dan ga je denken... Word ik zo gelukkig? Ik had er zelf nooit aan gedacht, maar toen mijn loopbaanadviseur het idee opperde om me eens te verdiepen in de zorg, dacht ik terug aan een periode lang geleden, toen ik als jonge vent als personeelsfunctionaris werkte bij een dagbesteding voor mensen met een beperking. Ik herinnerde me mijn gevoel van waarderering voor de zorgprofessionals en de oprechtheid van de cliënten en besloot om verder te onderzoeken of dit bij mij zou passen".

In 2021 start Gerrit bij 's Heeren Loo. Het mooiste aan zijn werk vindt hij de bewoners. “De cliënten hebben geen dubbele agenda. Als ik ‘s morgens wordt begroet met een knuffel en een enthousiaste Goooeeedemorguh kan mijn dag al niet meer stuk. Werken met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) is echter niet gemakkelijk, ze kunnen niet altijd aangeven wat ze willen en reageren daarom soms heel heftig. Er zijn af en toe escalaties, waarbij cliënten zichzelf of anderen pijn doen. Dat is heel heftig en gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar het maakt het werk tegelijkertijd ook interessant. Waarom reageren zij zo? En wat kan ik, samen met mijn collega's, voor hen doen om te zorgen dat zij beter in hun vel zitten?

Toen ik op mijn 59e bij 's Heeren Loo solliciteerde, was mijn leeftijd geen issue. 's Heeren Loo investeert in mij als 'senior-zij-instromer'. Dat vind ik geweldig, waar krijg je die kans?” Gerrit werkt 3 dagen per week en gaat een dag per week naar school. Ik vind die combinatie tussen werken en leren geweldig. Ik geniet van het praktijkgestuurd onderwijs. Alles wat ik leer kan ik direct toepassen in de praktijk. Daarnaast krijg ik binnen 's Heeren Loo alle ruimte om trainingen en cursussen te volgen die mij helpen in mijn ontwikkeling."

#wordenwijcollegas?

Bij 's Heeren Loo krijg je de ruimte om op jouw manier te werken. Samen zorgen we voor een goed leven en mooi werk voor mensen met een beperking. En het leuke is: geen dag is hetzelfde. Je maakt altijd wel iets mee. Je ontwikkelt je in je vak. Daar helpen we jou bij, met oog voor thuis.

Bekijk alle vacatures

Lees meer over:

Gerelateerde items