"Het gevoel van veiligheid is groot en het team is heel hecht"

“Ik werk al 15 jaar voor ’s Heeren Loo. In het begin draaide ik de flexdiensten in de functie van zorgassistent. Dat was vooral met cliënten met een laag niveau. Na het behalen van mijn opleiding heb ik nog 12 jaar lang met deze doelgroep gewerkt. Dat paste destijds goed bij me. Ik wilde nog niet met mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) werken. Ik zag op tegen de verbale agressie die ik tegen zou komen."

"Maar na die 12 jaar zocht ik toch meer uitdaging. Mijn manager heeft mij toen voorgesteld een nieuwe LVB-damesgroep op te zetten. Binnen een jaar groeide ik door van begeleider B naar persoonlijk begeleider. Het mooiste succes op deze locatie is dat er nu een vast team staat zonder ZZP’ers. Het gevoel van veiligheid is groot en het team is heel hecht. Omdat het team zo sterk is, gaat het met de cliënten ook goed. Fixaties zijn niet meer nodig en de dames hebben grote stappen gezet naar zelfredzaamheid. Daar doen we het voor!

De volgende stap in mijn loopbaan is teamcoördinator zijn. Ik ga met vier collega’s van de damesgroep over naar een woning waar mensen wonen met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Daar mag ik het team verder gaan neerzetten. Ik ben heel blij dat ik mijn vertrouwde collega’s bij me heb om deze woning goed neer te zetten. Net zoals we destijds met de LVB-damesgroep hebben gedaan.

De MVG-woning staat intern niet goed bekend, maar dat beeld klopt niet. Omdat ik al ervaring heb met het opzetten van een woning, weet ik meteen wat er beter kan. Zo is de onboarding van nieuwe medewerkers heel belangrijk. Ook hecht ik veel belang aan teamdagen. En ik vind het belangrijk dat het hele team goed weet welke afspraken er zijn met de cliënten en binnen het team.

Gelukkig heb ik in mijn werk altijd de steun van het managementteam. Zij denken graag out-of-the-box en waarderen de ideeën die wij meegeven vanuit het werkveld. - Fouzia Koraichi, teamcoördinator

#wordenwijcollegas?

Bij 's Heeren Loo krijg je de ruimte om op jouw manier te werken. Samen zorgen we voor een goed leven en mooi werk voor mensen met een beperking. En het leuke is: geen dag is hetzelfde. Je maakt altijd wel iets mee. Je ontwikkelt je in je vak. Daar helpen we jou bij, met oog voor thuis.

Bekijk alle vacatures

Lees meer over:

Gerelateerde items