“Ik ben eigenlijk per toeval bij ‘s Heeren Loo terechtgekomen. Voorheen werkte ik in de evenementenorganisatie. Hier was ik de spil tussen de klant en de verschillende afdelingen van het bedrijf waarvoor ik werkte. Samen zorgden we dat de klant een onvergetelijke dag had. Door een reorganisatie raakte ik in 2007 mijn baan kwijt. Het was dus tijd voor iets nieuws. Via een buurvrouw kreeg ik de kans om te komen ‘snuffelen’ of de zorg iets voor mij zou kunnen zijn. Ik werd enthousiast en op 35-jarige leeftijd heb ik de overstap gemaakt naar de zorg."

Ik ben toen de opleiding MMZ gaan volgen en werd als leerling aangenomen binnen 's Heeren Loo. Tijdens mijn opleiding heb ik op 3 verschillende werkplekken ervaring mogen opdoen. Na mijn diplomering ben ik gaan werken op het dovenhofje in Ermelo, voor en met mensen met een auditief meervoudige beperking. Hier heb ik de Nederlandse Gebarentaal (NGT) geleerd en de dovencultuur mezelf eigen gemaakt. In 2016 kreeg ik, in aanloop naar een nieuwbouwproject waar 32 auditief meervoudig beperkte personen kwamen te wonen, de kans om persoonlijk begeleider te worden.

Begin 2023 heb ik, na 10 jaar in de dovenzorg gewerkt te hebben, de overstap mogen maken naar het werken in het begeleidingsteam van Puttensteyn, een ouderinitiatief. Bij de overstap naar werken in een ouderinitiatief sprak de intensieve samenwerking met ouders, broers en zussen (de mensen die erg belangrijk zijn in het leven van de bewoners) mij enorm aan.

Ik ben trots op mijn werk omdat ik vanuit verbinding met de ander mag werken. Dit werk past mij. Ik voel me verbonden met de bewoners, met hun verwant en ook met 's Heeren Loo. Samen streven we hetzelfde doel na, namelijk: zorgen voor een goed leven voor de bewoner met een invulling hiervan zoals de bewoner dit zelf graag zou willen. Mijn werk is heel veelzijdig. Geen bewoner, geen collega en ook geen dag is gelijk.

Ik ben een mensenmens. Ik hou er dus van om met mensen om te gaan, naast mensen te staan. Iedereen is uniek, en mag er zijn en op zijn of haar eigen manier. Ik hou ervan om te kijken naar mogelijkheden i.p.v. onmogelijkheden. Ik kijk met een goed gevoel terug op een werkdag als iemand mij, op welk moment of om welke reden, toelaat in zijn of haar leven. Ik hou ervan om naast de ander te staan, bij de ander aan te sluiten en samen op te gaan. Ook als het even lastig is.” Irma, persoonlijk begeleider

#wordenwijcollegas?

Bij 's Heeren Loo krijg je de ruimte om op jouw manier te werken. Samen zorgen we voor een goed leven en mooi werk voor mensen met een beperking. En het leuke is: geen dag is hetzelfde. Je maakt altijd wel iets mee. Je ontwikkelt je in je vak. Daar helpen we jou bij, met oog voor thuis.

Bekijk alle vacatures

Lees meer over:

Gerelateerde items