“Ik gun jou ook zo’n geluksmoment”

Wat betekent geluk voor jou? Geniet jij bijvoorbeeld van het mooie weer? Door een zonnetje en een blauwe lucht ga ik altijd een beetje extra stralen. De blaadjes komen aan de bomen, de bloemen schieten uit de grond en veel mensen lopen of fietsen rond. Op het woonzorgpark zie ik veel lachende gezichten bij cliënten en daardoor ook blije begeleiders aan hun zij. Dit vrolijke beeld zie ik ook bij mij thuis. Twee van onze zonen gaan fluitend naar school, naar feestjes en hun sportclub. En onze derde zoon? Hij zette in december de dappere stap om even te stoppen met zijn studie en dit als tussenjaar te gebruiken om te zien wat hij écht wil doen. Hij koos ervoor om in de afgelopen wintermaanden te werken als skileraar in Oostenrijk. Daardoor heb ik hem zien opbloeien van een best rustige jongen naar een zelfstandige sterke kerel. Tweemaal bezocht ik hem. Van een afstandje zag ik hem stralen van geluk, met nieuwe vrienden op de witte pistes tegen een strakblauwe hemel in de zon. Als moeder kun je dan alleen maar trots zijn.

Als ik denk aan mijn werkgeluk, dan is dat een ander helpen om op het podium te stappen. Iedereen heeft een passie, iets wat hem of haar echt gelukkig maakt. Mijn passie is om mensen te laten groeien. Wees blij met elkaar, hoe de ander ook is. Zoek de verbinding, pak de ruimte, neem de regie. Ik word blij als mensen stappen maken. Dat is voor de ene gemakkelijker of spannender dan voor de ander, dat besef ik me goed. Wat extra aandacht kan helpen, dat diegene zich gehoord en gezien voelt. Ik hoop dat elke medewerker in onze regio de ruimte voelt om mee te doen en mee te denken over het reilen en zeilen op de werkvloer. Want werkgeluk, dat gun ik iedereen. Elkaar laten groeien en laten stralen, daar doe ik het voor, als directeur en als moeder.

Onze medewerkers zijn goud waard; wat een geluk dat zij er zijn. Zij zetten zich in om de dag van een cliënt en daarmee hun verwanten een beetje mooier te maken. Met tomeloze inzet voor een goed leven. Zo werken ze aan mooi werk voor zichzelf en hun team. Zij zijn er voor de ander, ik ben er voor hen. Daarom staat dit jaar bij ons in het teken van werkgeluk. Ze kunnen rekenen op de aandacht die ze verdienen, op de regie die ze kunnen nemen, op de fitheid die hen in balans houdt en op het talent dat ze kunnen inzetten. Vanaf mei worden ze elke maand verrast met allerlei geluksmomenten. Zodat ze nog meer gaan stralen, op het werk en thuis!

Colette van Driel, regiodirecteur

Lees meer over: