"Ik heb voor mezelf een ontzettend leuke afwisselende baan gecreëerd"

"Ik werk als begeleider C+ met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Ik ben afgestudeerd als bewegingsagoog en heb altijd al affiniteit gehad met bijzondere doelgroepen. Bijvoorbeeld kinderen uit het speciaal onderwijs en mensen met een beperking.
Ik merkte dat ik meer uitdaging zocht in mijn werk als bewegingsagoog. Een praktijkcoach stuurde me de zorg in. Ze zei: 'Ga gewoon eens kijken', en dat deed ik.

Ik ben toen begonnen bij een andere zorgorganisatie op een woongroep waar mensen met een laag niveau woonden. Deze groep had veel verzorging nodig. Mooi werk, maar toch zocht ik wat anders. Ik kwam toen een mooie vacature tegen bij 's Heeren Loo voor een functie op een boerderij, wat me ontzettend leuk leek. Ik solliciteerde, maar was helaas niet geschikt. Wel kreeg ik een uitnodiging voor een gesprek. En tijdens dat gesprek bleek dat ik geschikt was voor de doelgroep met moeilijk verstaanbaar gedrag. En zo ging het balletje rollen. Het beviel me zo goed, dat ik ben gebleven. Als begeleider werk ik binnen de woning en binnen dagbesteding. 

Leuk en afwisselend

Sinds een half jaar doe ik op dinsdagavond de fitnessclub. Ik heb hiermee voor mezelf een ontzettend leuke, afwisselende baan gecreëerd. En dat is ook het mooiste aan mijn werk; de afwisseling. Ik kan op meerdere vlakken de cliënt verder helpen. Er is altijd uitdaging. Ik kijk niet wat niet lukt, maar juist wat wel kan. En dit is precies de uitdaging die ik altijd zocht. Het groeiproces van de cliënt staat centraal en werk daaraan in stappen met de cliënt. Ons team is ook ontzettend leuk en dat is echt geweldig.

Hoe kan ik de cliënt begrijpen?

Vaak wordt het gedrag van een cliënt verkeerd begrepen. En daar ligt voor mij ook de uitdaging. Want hoe kan ik de cliënt begrijpen en hoe kan de cliënt mij begrijpen? Ik pas me altijd aan aan de situatie en daardoor heb ik een hoop trukendozen die ik uit de kast kan halen. Soms is dat door te zingen met een cliënt en soms door juist duidelijk te zijn en structuur te bieden. Ik streef er altijd naar dat ik doe wat ik zeg. Als ik iets beloof, dan kom ik dat na. Dus ik denk dat ik wel betrouwbaar en veilig ben voor de cliënten. Ze weten wat ze aan me hebben en wat ze van me kunnen én mogen verwachten. En juist voor deze doelgroep is dat zo belangrijk.

Prins carnaval

We hebben op de groep een cliënt die al jaren graag prins carnaval wilde zijn. Om verschillende redenen lukte dit steeds niet. Afgelopen jaar hebben we dit dan eindelijk voor hem kunnen realiseren en het was een gigantisch succes. Als team hebben we samen gekeken hoe we dit voor hem konden organiseren, en dat lukte dus. Dat was ook voor mij een succes, want de cliënt heeft er ontzettend van genoten. Dat was dus echt een kers op de taart!” - Shirley van Cruchten | Begeleider C

#wordenwijcollegas?

Bij 's Heeren Loo krijg je de ruimte om op jouw manier te werken. Samen zorgen we voor een goed leven en mooi werk voor mensen met een beperking. En het leuke is: geen dag is hetzelfde. Je maakt altijd wel iets mee. Je ontwikkelt je in je vak. Daar helpen we jou bij, met oog voor thuis.

Bekijk alle vacatures

Lees meer over:

Gerelateerde items