"Ik houd van de complexiteit van deze doelgroep"

Chantal werkt als senior groepsleider op de ZIB, een behandelgroep van 's Heeren Loo Groot Emaus waar jongeren met een lichte verstandelijke beperking zeer intensieve behandeling krijgen. Ze houdt van deze complexe doelgroep waar de begeleidingsstijl afgestemd wordt op wat een jongere aankan.

"Je kunt echt iets voor ze betekenen!"


“Ik had ooit een meisje op de groep dat vaak veel spanning had”, vertelt Chantal. “Als dat gebeurde, ging ik zingen. Daar werd ze rustig van. Zij hield zelf ook van zingen en haar droom was om een keer op te treden voor de groepsleiders. Maar dat vond ze veel te eng. Ik heb haar veel vertrouwen gegeven. En veiligheid. Zo begon ze eerst samen met mij te zingen en stapje voor stapje trad ze meer naar voren. Niet lang daarna stond ze regelmatig met een microfoon in haar hand bij de karaoke in ons vrijetijdscentrum. Dat had ik nooit durven dromen! 

Behandeling op maat

"Elke jongere in de groep heeft een eigen behandelmethodiek en begeleidingsstijl die passend is bij zijn of haar problematiek en is afgestemd op wat de jongere kan en aankan. Ik houd van de complexiteit van deze doelgroep. Het zijn kwetsbare jongeren, maar je kunt echt iets voor ze betekenen!"

Over Groot Emaus

's Heeren Loo Groot Emaus is een orthopedagogisch behandelcentrum voor jongeren tussen 6 en 23 jaar met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblematiek en biedt behandeling in het vrijwillig en in het gesloten kader (JeugdzorgPlus). Zowel op de groep, op school als in de vrije tijd. Daarnaast biedt Groot Emaus crisisopvang. 

Jongeren verblijven hier zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. De meeste jongeren hebben al veel meegemaakt in hun leven en vaak al in andere instellingen gezeten. Daarom vinden we het extra belangrijk dat de jongeren zich veilig voelen bij ons, dat zij positieve ervaringen opdoen en weer meer zelfvertrouwen krijgen. Daar helpen wij bij. Wij geven aandacht, structuur en regels. 

Wil jij ook werken met deze mooie doelgroep?

Weet jij hoe je met deze kwetsbare doelgroep om moet gaan? Heb jij engelengeduld en de onvoorwaardelijke drive om nabijheid te blijven bieden? Werk jij oplossingsgericht en altijd op zoek naar mogelijkheden en kansen? Beantwoord jij deze vragen volmondig met 'JA!'? Kijk dan eens bij onze vacatures of neem contact op met onze recruiter Joëlla Morssink (06 - 82 50 14 70) voor meer informatie.