"Ik kan mij elke dag verbazen om mijn liefste en grappigste cliënten"

Huibrecht Vlaardingerbroek (40) werkt als persoonlijk begeleider bij 's Heeren Loo Het Westerhonk aan de Bosweg 14. Al op 12-jarige leeftijd begon hij met een snuffelstage en wist toen al dat dit zijn roeping was. Met 16 jaar volgde hij de opleiding MBO V voor verpleegkundige en groeide door naar ‘allrounder’ met hulp van verschillende studies. Bij Het Westerhonk kreeg hij alle kansen om zich te ontwikkelen en die pakte hij maar al te graag aan.

Huibrecht is een bevlogen, hardwerkende medewerker met een hart van goud voor de cliënten. Huibrecht heeft met verschillende doelgroepen gewerkt, maar werkt nu op een verzorgende groep met acht ouder wordende cliënten. Daar haalt hij ontzettend veel voldoening uit. Hij vertelt: ”Ik denk bij mijzelf, begrijp ik hun niet of begrijpen zij mij niet? Door hun aanwezigheid op te merken met een kleine knik of gebaar laat ik weten dat ik er voor hen ben.”

Eén van de gouden regels: Blijf je verbazen

“De onverzettelijkheid van mijn cliënten die ondanks ziekte, verlies en verdriet doorgaan en niet bij te pakken neerzitten. Zo was er iemand die een halfzijdige verlamming had door een herseninfarct. Dezelfde dag kwam ze al uit het ziekenhuis met een vrolijke lach op haar gezicht.” Dat is één van de redenen voor Huibrecht, dat hij dit het mooiste vak van de wereld vindt. Wij kunnen veel van de cliënten leren. Je had vroeger 6 gouden regels, één daarvan is: ‘Blijf je verbazen.’ Elke keer, zie je dat de cliënt een stapje vooruitzet.

Het mooiste vind ik als ik op de groep kom en iemand vraagt naar mij, het oprechte van cliënten, ze zijn blij dat je er bent. En dat ik kan helpen in hun laatste fase van hun leven, dan kan ik van betekenis zijn.” De doelgroep maakt hem niet uit. Het is vooral moeilijk als ouderen overlijden, het verlies en afscheid moeten nemen. Het hoort erbij. Je weet het.

Jacomina (69) maakt Huibrecht het meest aan het lachen. Een cliënt waarvan op voorhand werd gezegd dat ze het moeilijkst was. Het is haar karakter wat Huibrecht aanspreekt, ze is een doerak. Vroeger was ze geen makkelijke. Ze is ondeugend en ondernemend. Ze zoekt de ruring. Mijn moeder is haar bezoekvrijwilliger. Ze is echt een lichtpuntje voor Jacomina.

Een warme en fijne werkgever

Ik werk samen met behulpzame collega's met wie ik goed contact heb en een zorgmanager die mij elke keer weer het vertrouwen geeft dat ik mijn werk goed doe en altijd voor mij en mijn collega's klaarstaat. In 's Heeren Loo heb ik een warme en fijne werkgever gevonden, die je meer dan genoeg gelegenheid geeft om je verder te ontwikkelen en een carrière in de zorg na te streven. Je kunt hier veel kanten op en ervaring opdoen bij de verschillende doelgroepen van licht beperkt tot ernstig meervoudig beperkt. Tot twee keer toe is Huibrecht teruggekomen dus dat zegt genoeg.

Het allermooiste van mijn beroep is dat ik mij kan inzetten voor mijn liefste en grappigste cliënten op het prachtige woonzorgpark Het Westerhonk. Ik weet wat ik heb bij 's Heeren Loo én dat ik me elke dag weer kan verbazen."

#wordenwijcollegas?

Bij 's Heeren Loo krijg je de ruimte om op jouw manier te werken. Samen zorgen we voor een goed leven en mooi werk voor mensen met een beperking. En het leuke is: geen dag is hetzelfde. Je maakt altijd wel iets mee. Je ontwikkelt je in je vak. Daar helpen we jou bij, met oog voor thuis.

Bekijk alle vacatures

Lees meer over:

Gerelateerde items