"Ik zit volledig op mijn plek!"

In het tweede leerjaar van de middelbare school moest Tamara (25 jaar) een snuffelstage doen. Tamara dacht dat de horeca goed bij haar zou passen, maar haar mentor adviseerde haar om eens in de zorg te gaan kijken. Ze kwam terecht in de gehandicaptenzorg en dat was een schot in de roos! “Ik ben mijn mentor echt dankbaar, want ik zit volledig op mijn plek!”

Van zorg naar begeleiding

Na de middelbare school volgt Tamara de opleiding Verzorgende IG, waarna ze aan de slag gaat met ouderen met dementie. Dit deed ze met ontzettend veel plezier. Maar na 6 jaar wilde ze iets anders. “Bij de ouderen ging het echt om de zorgtaken en het welzijn. Dat was dankbaar op het moment zelf, maar na een half uurtje waren veel ouderen het alweer vergeten. Dat is nu zo anders. Hier ligt de focus op begeleiden in plaats van zorgen. Je bouwt samen aan vertrouwen, aan een relatie en aan stapjes vooruit. Je bouwt iets op voor de lange termijn. De cliënten kunnen veel zelf, ze hebben regie op het eigen leven, en ik mag hen, samen met mijn team, begeleiden om te komen waar ze willen zijn!”

Ik ben er voor jou!

Eén op een contact. Dat vindt Tamara het leukste van haar vak. Er wordt tijd gemaakt voor een spelletje, voor even rust of voor met volle aandacht luisteren naar het verhaal van de cliënt. Dat lijkt iets kleins, maar met oprechte aandacht maak je bij cliënten het verschil. “Ze zijn oprecht blij dat ik er voor ze ben. Dat ik met kleine dingen, zoals oprechte aandacht, echt iets voor ze kan betekenen, dat is zo fijn!”

Ik kan zijn wie ik ben

Tamara werkt nog niet zo lang bij 's Heeren Loo locatie 't WIN in Nuenen. Maar ze is blij met de overstap. “Ik ben hier door het team ontzettend warm ontvangen en ik kan hier echt zijn wie ik ben. Net zoals thuis, ben ik ook op mijn werk vrolijk en aanwezig. Ik praat graag en veel en ben dol op muziek en dansen. Laatst was een van de cliënten een beetje nukkig en ze wilde niet dat ik haar wondjes zou verzorgen. Na een optreden van mij als K3 verdween de nukkigheid als sneeuw voor de zon en was de verzorging zo geregeld."

In de auto terug naar huis denkt Tamara nog regelmatig terug aan haar mentor op het Varendock college in Asten: “Zij had toen al goed in de gaten wie ik was, waar mijn kwaliteiten en talenten lagen en wat echt bij mij paste. Ik moet haar misschien eens een berichtje sturen om haar te bedanken dat ze mij heeft geholpen om het juiste pad te kiezen.”

Wil jij net als Tamara werken bij 't WIN in Nuenen of op een van de andere locaties van 's Heeren Loo? Bel, mail of app met recruiter Audrey Nieuwenhuis om de mogelijkheden te bespreken via 06 16 12 61 55.

Lees meer over:

Gerelateerde items