“Mijn werk is een prachtig sneeuwbaleffect van ontwikkeling”

Kevin kon zijn sportieve inslag goed inzetten bij het opzetten van een sportschool voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Zo konden hij, de cliënten en de locatie zich verder ontwikkelen.

“Het mooiste aan mijn vak vind ik de mogelijkheden bij 's Heeren Loo. Ik heb interesses en expertise op het gebied van sport en fitness. Daardoor heb ik in het Talentencentrum Het Kompas in Drachten een sportschool voor mensen met NAH kunnen opzetten. Zo kunnen onze deelnemers iedere dag aan sport en beweging doen. Samen met de sporters kunnen we werken aan hun fysieke doel. Met onze sportschool zijn we een verlengstuk van de fysiotherapie en maken we samen een passend bewegings-/fitnessschema. Het meeste plezier en trots haal ik uit, dat er nu een sportruimte is waar mensen met NAH in alle rust aan hun fysieke herstel kunnen werken.

De baan was op mijn lijf geschreven

Na het behalen van mijn diploma Maatschappelijke zorg heb ik eerst kort bij Alliade gewerkt. Daar kwam ik er al snel achter dat ik meer uitdaging in mijn werk wilde. Toen kwam er een vacature op TC Het Kompas voor de functie begeleider A gericht op sportactiviteiten. Ik wist dat dit perfect voor mij zou zijn en heb gesolliciteerd. Door mijn grote interesse in sport en fitness was dit op mijn lijf geschreven. Met scholingen en cursussen heb ik mij hierin steeds meer ontwikkeld. Nu werk ik alweer meer dan 6 jaar op deze prachtige locatie. Ik heb me er ook kunnen opwerken tot persoonlijk begeleider.

Sneeuwbaleffect

Het fijne aan 's Heeren Loo als werkgever, vind ik, dat er veel mogelijkheden zijn om je als werknemer te blijven ontwikkelen. Dit is iets wat ik voor mezelf, maar ook voor mijn cliënten belangrijk vind. Voor mij betekent stilstaan achteruitgaan. Mijn gedachtegang van me altijd blijven ontwikkelen sluit daarom goed aan bij de mogelijkheden binnen ’s Heeren Loo. 

Naast mijn persoonlijke ontwikkeling, kreeg onze locatie ook het vertrouwen om zich te blijven ontwikkelen. Door een paar grote veranderingen op onze locatie kunnen onze cliënten, ondanks hun beperkingen, toch een vorm van sport en beweging beoefenen. En zo kunnen onze cliënten zich óók weer ontwikkelen. Ik vind dit een prachtig sneeuwbaleffect.

Elke vorm van bewegen is goed

Ik vind mijn beroep ook mooi, omdat iedere deelnemer verschillend is en andere doelen voor ogen heeft. Ondanks beperkingen is iedereen nog wel op zoek naar mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Een mooi voorbeeld: veel cliënten in de sportschool zitten in een rolstoel. Wij proberen hen te motiveren om, indien mogelijk, eens te lopen met een rollator. En mensen die met een rollator lopen, proberen we te laten lopen met een 4-poot stok. Hiermee kunnen we de cliënten een vorm van meer zelfstandigheid aanleren. Het is zo mooi om de cliënten op Het Kompas te helpen en te zorgen voor voldoende beweging. Want ook al is het soms een minimale vorm van beweging; alles wat je doet is goed!”

Lees meer over:

Gerelateerde items