“Naarmate je zelf groeit, groeit de functie met je mee"

Sinds juli werkt Lisanne in de regio Ermelo als manager zorg in opleiding. Dit is niet haar eerste baan binnen ’s Heeren Loo, want in november 2022 begon zij op het secretariaat van de polikliniek in Wekerom. 

Ik kwam vorig jaar in Wekerom terecht via een vriendin die vertelde dat ’s Heeren Loo mooie doorgroeimogelijkheden had die aansloten bij onze opleiding. Zij werkte bij ’s Heeren Loo in Noordwijk en had goede ervaringen. Ook zij wilde richting management. Zij zei toen: ‘ik heb al een baan na mijn opleiding’. En daar sloeg ik op aan, want werk zoeken is natuurlijk wel spannend als je net afgestudeerd bent.

Dat werk bij de poli in Wekerom was de perfecte bijbaan naast het afronden van mijn studie. Aan de Eramus Universiteit in Rotterdam heb ik mijn bachelor Gezondheidswetenschappen gehaald en daarna een master Health Care Management. Ik vond het een hele fijne werkomgeving. Ze waren ook heel flexibel als ik bijvoorbeeld vroeg of ik nog een extra dag kon werken. En heel betrokken ook: toen ik deze functie zag, heeft mijn manager daar me aangemoedigd en hebben we samen erover gesproken of dit een goede optie was.

Als klein meisje heb ik ooit gezegd: ik word gehandicaptenverzorgster. Ik ben van mezelf wel zorgzaam, maar waar die wens vandaan kwam, durf ik eigenlijk niet precies te zeggen. Uiteindelijk heb ik wel bewust voor de zorg gekozen, omdat ik wel een bijdrage wil leveren aan de maatschappij. De beleids- en managementkant van de zorg trok me wel. En je hebt hier ontzettend veel mogelijkheden om te leren en je te ontwikkelen. Ja sorry, ik ben gewoon erg enthousiast over mijn werk. Het geeft een hele fijne ‘landing’ na je studie. Want je bent nog zoekende naar wat er nou in de praktijk echt gebeurt. Je kan het allemaal leren in je opleiding, maar de praktijk is altijd anders. Je hebt hier alle ruimte om je vragen te stellen, maar tegelijkertijd word je al naar voren geschoven als manager. Dat is zo’n waardevolle combinatie als je net klaar met je studie bent.

Het verschilt per persoon hoelang het duurt om toe te groeien van manager zorg in opleiding naar manager zorg. Voor mij gaat het nu om het opdoen van praktijkervaring. Op dit moment ben ik de manager voor twee locaties in het rayon LNG (Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel, GGz-problematiek). Ik ben dus direct aan de slag gegaan en kan ontdekken wie ik ben als leidinggevende. Als manager zal de ‘caseload’ straks groter zijn, dus meer teams onder je hoede. Met de verschillende doelgroepen binnen ’s Heeren Loo, verschillende locaties en verschillende mate van complexiteit zijn er zoveel mogelijkheden om ook op langere termijn door te kunnen groeien. Eigenlijk is het: naarmate je zelf groeit, groeit de functie met je mee.

Elke dag is anders. Die dynamiek, veel afwisseling is super. Natuurlijk wel als je kunt werken vanuit een sterke basis als je ergens net begint. Je moet een basis kunnen opbouwen van de kennis die je hebt, hoe werken we hier, de kaders en richtlijnen waarbinnen we werken. Van daaruit kun je heerlijk je uitdaging vinden als leidinggevende. Vooral door te doen, direct aan de slag te gaan. Dat maakt dit werk ook leuk en je kunt hier zo ook echt een flinke leercurve hebben. Ik leer vooral steeds meer om veel vragen te stellen. Iedereen kijkt toch altijd vanuit zijn eigen bril naar een situatie. Het is belangrijk goed te luisteren om een beter beeld te krijgen. En om naar mijn gevoel te luisteren, af te stemmen op wie er tegenover je zit en doe iets met de twijfels die je hebt. Het is echt heel mooi om te ontdekken wie je bent als leidinggevende en samen een ontwikkeling op gang te krijgen.

Het is supersociaal, veel de samenwerking zoeken met je teams en samen iets opbouwen. En er werken ook veel vrouwen als manager zorg. Hier in de regio heb ik in elk geval superleuke en professionele collega-managers, waarbinnen ik ook een buddy heb, en bij wie ik altijd met vragen terecht kan. Ik ben hier echt in een warm bad gekomen.”

#wordenwijcollegas?

Bij 's Heeren Loo krijg je de ruimte om op jouw manier te werken. Samen zorgen we voor een goed leven en mooi werk voor mensen met een beperking. En het leuke is: geen dag is hetzelfde. Je maakt altijd wel iets mee. Je ontwikkelt je in je vak. Daar helpen we jou bij, met oog voor thuis.

Bekijk alle vacatures

Lees meer over:

Gerelateerde items