"Oudere cliënten met een EMB hebben mijn hart gestolen"

"Ik werk inmiddels alweer 19 jaar bij 's Heeren Loo. In verschillende functies en met diverse doelgroepen. Twaalf jaar werkte ik als persoonlijk begeleider van mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB). Sinds oktober ben ik coördinerend begeleider van 3 woningen. Binnen EMB is dit een nieuwe functie die we aan het onderzoeken zijn. 

Het geeft me de kans om te weten wat er speelt binnen de 3 woningen en kan concrete verbetervoorstellen doen. Je bent altijd dichtbij en dat wordt als laagdrempelig ervaren. Ik kan mijn kennis en ervaring inzetten om de teams te helpen en dat geeft me ontzettend veel energie. We werken steeds meer samen en er is meer saamhorigheid. Veel medewerkers zijn bij elkaar inzetbaar, we houden gezamenlijk pauze en staan voor elkaar klaar bij vraagstukken rondom cliënten en taken.

Steeds beter zien

De oudere cliënten met een ernstige verstandelijke beperking hebben echt mijn hart gestolen. Wat heel veel mensen niet verwachten is dat het heel afwisselend werk is. Het is niet alleen maar zorgen of verplegen, het is ook begeleiden. De ene cliënt kan praten, de ander kan zich alleen verstaanbaar maken op een andere manier. En je past jouw begeleiding per cliënt aan. Soms is dat zo prikkelarm mogelijk en bij de ander investeer je juist in het maken van een praatje of samen zingen. Je leert heel klein kijken. Je observeert op gezichtsuitdrukking, beweging, spierspanning en geluiden die een cliënt maakt. Hierdoor leer je steeds beter zien en herkennen wat zij aangeven en nodig hebben.

Ruimte en vrijheid

's Heeren Loo is een grote organisatie en ik krijg de ruimte en vrijheid om mijn functie uit te voeren. Ik vind het vooral heel fijn dat we met verschillende disciplines samenwerken om de cliënten een zo goed mogelijk leven te bieden. Hiervoor krijgen we ook scholing en training aangeboden. We werken bijvoorbeeld met PDL en SI. We krijgen training in NAH, EMB, ouderen, dementie en andere relevante trainingen." Esther Docter- van de Mars | Begeleider D (coördinerend begeleider)

#wordenwijcollegas?

Bij 's Heeren Loo krijg je de ruimte om op jouw manier te werken. Samen zorgen we voor een goed leven en mooi werk voor mensen met een beperking. En het leuke is: geen dag is hetzelfde. Je maakt altijd wel iets mee. Je ontwikkelt je in je vak. Daar helpen we jou bij, met oog voor thuis.

Bekijk alle vacatures