"Vanuit mijn hart werk ik met cliënten samen"

Sinds 2 jaar werkt Nathalie Cult – de Weert als integraal persoonlijk begeleider bij Media Omroep VED. Die omroep bestaat dit jaar 12,5 jaar. Dat vormt een mooie gelegenheid om met Nathalie in gesprek te gaan over de dagbesteding én het mooie werk dat ze daar heeft.

"Voordat ik bij ’s Heeren Loo ging werken, werkte ik een aantal jaar als woonbegeleider met jongeren. Toen ik graag wat meer regelmaat in mijn werkdagen wilde hebben, startte ik met het werk als voogd bij de jeugdbescherming. Ik kwam er alleen snel achter dat ik daar niet met mijn hart kon werken. Ik miste het cliëntcontact en het werk in groepen. Toen stuitte ik op deze functie.

Een unieke dagbestedingslocatie

Media Omroep VED is regionaal en landelijk een unieke dagbestedingslocatie. We hebben een radiostation, waar vandaan we uitzending online streamen. Daardoor is de livestream wereldwijd te beluisteren en te zien via onze eigen website. Cliënten hebben een eigen radioshow, wat de één invult met Kinderen voor Kinderen-muziek en de ander met verjaardagen van artiesten en andere actualiteiten.

Daarnaast digitaliseren we van alles voor klanten, vaak externen. Denk aan foto’s, dia’s, videobanden die wij overzetten op een dvd of een usb-stick. Dat doen cliënten zo zelfstandig mogelijk. We kijken daarbij op maat naar wat een cliënt kan doen.

We doen ook veel foto- en filmopnames op het woonzorgpark. Dat monteren we vervolgens ook zelf. Dat doen we bijvoorbeeld bij evenementen, bij grotere verhuizingen en van nieuwe producten van het Living Lab.

Op elk feest dat op het woonzorgpark gegeven wordt, draaien de dj’s van Omroep VED muziek en we verzorgen de kabelkrant van het woonzorgpark. De inhoud daarop plannen we zelf in en de opnames die wij maken, zenden we erop uit. Zo kunnen bewoners deze terugkijken en dat is erg leuk.

Elke week is anders

Ik werk als integraal persoonlijk begeleider, wat inhoudt dat je integraal inzetbaar bent op de dagbestedingslocaties en woningen van het woonzorgpark. Ik werk 4 à 5 dagen in de week en dat ziet er altijd anders uit. Omroep VED is mijn kernteam, dus vaak sta ik daar 2 dagen, en ik sta meestal een dag op het Living Lab. Daarnaast sta ik regelmatig op andere groepen van het LeerWerkPlein en ben ik onderdeel van het Innovatieteam in regio Ermelo. Ik houd me daarbij bezig met innovatieve processen en projecten, de persoonsalarmering en de digi- en Office-coaching in de regio.

Ik had van tevoren een duidelijke wens voor mijn werk en dat is mij hier heel goed bevallen. Ik ben in een heel warm bad ontvangen. Ik had nog nooit eerder gewerkt met de doelgroep MVG en fysieke agressie was nieuw voor mij. Het feit dat ik in een team ben ontvangen dat daar echt sterk in staat en altijd voor elkaar klaar staat en dat ik mijn creatieve geest hier kan loslaten, maakte dat ik snel tevreden was over mijn besluit.

Een zinvolle dag

Heel cliché, maar het verzorgen van een zinvolle daginvulling voor cliënten geeft mij veel energie. Ze zijn van 9.00 tot 16.00 uur bij ons, een lange tijd. Hoe zij de dag hier doormaken, is bepalend voor hoe zij zich daarna op de woning voelen en wat voor avond ze hebben. Je bent een passant, maar wel in een groot onderdeel van hun leven betrokken. Ik vind het belangrijk dat ik, in de periode dat ik daarbij betrokken ben, daar een goede bijdrage aan lever. Dat zij met een fijn gevoel naar huis gaan en het gevoel hebben dat ze iets zinvols hebben gedaan. Want daar heeft iedereen behoefte aan.

Ik vind het belangrijk dat je als mens gezien wordt, dat je kwaliteiten worden erkend en dat daar de nadruk op ligt. Het is makkelijk om uit te gaan van iemands onmogelijkheden, maar het geeft mij een veel fijner gevoel om iemand in zijn of haar kracht te zetten. Daardoor zet ik mijzelf in mijn kracht. Wat dat betreft halen we daar allebei wat uit en dat maakt het voor mij ook zinvol.

Vanuit mijn hart werk ik met de cliënten samen en daar zit de kracht in. Ik vind het heel belangrijk dat je onvoorwaardelijk cliënten begeleid, ongeacht wat er gebeurt. Dit doen we bij Omroep VED, en dit doen ook al mijn collega's op het LeerWerkPlein. En dat vind ik heel mooi werk."

#wordenwijcollegas?

Bij 's Heeren Loo krijg je de ruimte om op jouw manier te werken. Samen zorgen we voor een goed leven en mooi werk voor mensen met een beperking. En het leuke is: geen dag is hetzelfde. Je maakt altijd wel iets mee. Je ontwikkelt je in je vak. Daar helpen we jou bij, met oog voor thuis.

Bekijk alle vacatures

Lees meer over:

Gerelateerde items