"Vrijwilligerswerk maakt mij gelukkig"

Mary van Beek (74) is een hele enthousiaste vrijwilligster op Groot Schuylenburg in Apeldoorn. Al 11 jaar komt Mary iedere week op dagbesteding Eik 3. Zij ondersteunt daar bij activiteiten zoals wandelen, zwemmen, uitjes, zingen en zelfs bewonervakanties. “Het maakt mij niet uit wat we gaan doen, als zij er maar blij van worden”, vertelt Mary met een grote glimlach.


Mary is ook bezoekvrijwilliger van Frans. Hij woont op woonzorgpark Groot Schuylenburg. “Ik ga met Frans mee naar medische afspraken en iedere woensdagochtend drink ik koffie bij hem. Dat vinden wij allebei heel fijn.”

Het is een deel van mijn leven

Mary mist haar andere cliënten en vrijwilligerswerk ontzettend tijdens deze coronacrisis. “Het is een deel van mijn leven, het maakt mij én de cliënten heel gelukkig. Elke keer als ik naar hen toega denk ik: wat voor leuke dingen gaan we vandaag weer doen? De lieve blije gezichten als ik binnenkom betekenen veel voor me. Een arm om mijn nek, een knuffel en vergeet de dankbaarheid van de medewerkers en de ouders niet! Vrijwilligerswerk maakt gelukkig, dat je iets kunt betekenen voor anderen.”

Waarom ik voor deze doelgroep heb gekozen? “Toen ik met pensioen ging was thuis zitten geen optie hoor. Ik heb jarenlang in het groepsvervoer gezeten. Ook cliënten van Groot Schuylenburg heb ik gereden. Daarom heb ik ook voor deze prachtige plek en deze prachtige mensen gekozen.”

Vrijwilligersechtpaar 

Mary is niet de enige thuis die vrijwilligerswerk doet. Al 7 jaar lang is haar man Wim fietsvrijwilliger op Groot Schuylenburg. “Dan fietst hij ook met Frans. Voor de corona ging hij op de tandem, dan zat een doofblind meisje bij hem achterop, prachtig vond ze dat.” Ook als de dagbestedingsgroep op pad gaat, helpt Wim graag mee. “Dat is dan heel fijn een paar extra handen als we naar de Apenheul gaan of een ritje maken met de trein. Hopelijk kan dit allemaal snel weer.”

Iedereen kan vrijwilligerswerk doen!

Mary: “Iedereen kan vrijwilligerswerk werk doen, het maakt niet uit op welke manier of voor wie of hoe vaak je wilt komen. Die keuze maak je zelf.”

Wil jij meer weten over vrijwilligerswerk op Groot Schuylenburg? Neem dan contact op met Inge Uiterweerd, vrijwilligerscoördinator ’s Heeren Loo regio Apeldoorn: 06 - 25 12 69 20 | vrijwilligers.apel@sheerenloo.nl.