Gaby en Yvette werken beiden al 5,5 jaar bij ’s Heeren Loo Het Westerhonk. Ze zijn begonnen als flexer en zijn nu samen persoonlijk begeleider van een groep cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Ze vinden het mooi om te zien dat door het bieden van veiligheid en structuur de cliënt kan groeien in zijn ontwikkeling.

Yvette: “Het mooiste aan mijn vak vind ik om de cliënten een zo fijn en goed mogelijk leven te geven, waarin zij zich veilig, gehoord en gezien voelen. We willen ze ook zoveel mogelijk het gewone leven laten ervaren. We gaan dan ook regelmatig een dagje weg, een keer uit eten of op vakantie.” 
Gaby: ”Zeker en dat je er kan zijn voor ze en ze kan helpen. En als je dan een vertrouwensband met ze opbouwt, geeft dat veel voldoening.”

Yvette: “Ik ben hier bij Het Westerhonk begonnen als flexer tijdens mijn opleiding SPH. Ik solliciteerde hier omdat ik mij meer wilde verdiepen in de doelgroepen waar ik over leerde. Ik heb op meerdere woningen en met meerdere doelgroepen gewerkt, maar MVG vind ik wel het mooiste. Natuurlijk is het wel eens pittig en maak je wel een agressie mee of krijg je een klap, maar daar ben ik nooit zo van onder de indruk. Je moet gewoon stevig in je schoenen staan.”

Gaby: “Ik ben van oorsprong juridisch secretaresse. Daar haalde ik op een gegeven moment geen voldoening meer uit. Ik wilde liever met mensen werken. Toen ben ik bij een zorginstelling voor mensen met een lichamelijke beperking gaan werken, maar besefte mij op een gegeven moment dat ik meer op begeleidingsniveau wilde gaan werken. Via een oud-collega ben ik bij Het Westerhonk als flexer terechtgekomen en heb op verschillende groepen gewerkt. Uiteindelijk kwam ik bij cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) te werken en zij hebben mijn hart gestolen. Yvette en ik houden echt van het gedrag. Je moet flink investeren in de vertrouwensband, maar als deze er eenmaal is, heb je ze echt wat te bieden. Dat vind ik mooi, ik zou echt nooit meer naar kantoor terug willen.”

Gaby & Yvette: “Het fijne van ’s Heeren Loo vinden wij dat er passende opleidingen en cursussen worden aangeboden en dat er veel mogelijkheden zijn tot zelfontwikkeling. Als we aangeven dat we over een bepaald onderwerp, zoals bijvoorbeeld autisme, meer willen weten, dan mag je altijd een training volgen. Wij hebben allebei de opleiding PBGZ gedaan en werken nu samen als persoonlijk begeleider op een woning en de daaraan gekoppelde dagbesteding.”

Gaby: “MVG is echt mijn doelgroep. Het is hard werken om de cliënten veiligheid, structuur en duidelijkheid te bieden, maar je krijgt er zoveel voor terug. Geen dag is hetzelfde en ik ga eigenlijk altijd met plezier naar mijn werk. Vooral de dagbesteding is een werkgroep met veel structuur. We hebben daar al veel ‘moeilijke’ cliënten ontvangen die we door veel structuur en nabijheid heel veel hebben kunnen laten groeien.” 

Yvette: “Door veel te investeren krijg je een hoop terug vanuit de cliënten. We zijn pasgeleden met een van de cliënten afscheid gaan nemen van zijn overleden broer. Dat was ontroerend en mooi. Ondanks het verdriet, merkten we aan hem dat hij zo blij was dat hij dit kon doen met ons. Cliënten gelukkig zien maakt mij ook gelukkig.”

#wordenwijcollegas?

Bij 's Heeren Loo krijg je de ruimte om op jouw manier te werken. Samen zorgen we voor een goed leven en mooi werk voor mensen met een beperking. En het leuke is: geen dag is hetzelfde. Je maakt altijd wel iets mee. Je ontwikkelt je in je vak. Daar helpen we jou bij, met oog voor thuis.

Bekijk alle vacatures

Lees meer over:

Gerelateerde items