“Werken als flexmedewerker levert mij enorm veel op!”

“Ik werk al 7 jaar als vaste flexmedewerker bij ’s Heeren Loo. Wat ik daar zo leuk aan vind? Steeds een andere groep, wisselende cliënten en variatie in mijn werk. Hierdoor leer ik ontzettend veel.” - Demi van Tiem, flexmedewerker.

“Tijdens mijn opleiding liep ik stage bij ’s Heeren Loo. Dat beviel mij zo goed, dat ik er opnieuw aanklopte toen ik mijn diploma had behaald. Op dat moment stond er geen vacature open op een woning. Zelf wilde ik nog ontdekken met welke groep bewoners ik graag wilde werken. Jongeren, of juist ouderen, en met welke beperking? Toen kwam het aanbod om als flexmedewerker aan de slag te gaan. Dat vond ik echt een win-winsituatie. Door te gaan werken op verschillende woningen kon ik ervaren welke cliënten bij mij passen. En als flexibele medewerker was ik voor ’s Heeren Loo fijn om in te kunnen zetten.”

Afwisseling spreekt aan

“Nu, 7 jaar later, wil ik niet meer anders werken. De afwisseling spreekt mij nog steeds aan. De verschillende bewoners, hun variërende hulpvragen en het leren omgaan met steeds weer een andere beperking, is wat mij trekt. Doordat ik vast werk op vijf verschillende woningen, leer ik de bewoners goed kennen en kan ik een band met ze opbouwen. Andersom werkt dat natuurlijk ook zo. Voor de bewoners is het fijn dat ze mij ook als vast gezicht herkennen.”

Vast contract en uren

“Mensen denken soms dat de werkuren voor een flexmedewerker onzeker en weinig zijn, maar niets is minder waar. Ik heb een vast contract van 24 uur en die uren staan standaard ingepland. Daarnaast werk ik regelmatig meer, omdat ik dan word ingezet bij ziekte. Iets anders wat mensen noemen is dat je werkuren pas kort van tevoren bekend zijn. Ook dat is niet het geval: ik ontvang mijn rooster twee maanden vooraf.”

Andere werkzaamheden

“Natuurlijk zijn er ook zaken die je als flexmedewerker mist. Een vaste cliënt op de woning waar je contactpersoon voor bent, bijvoorbeeld. Daarnaast heb je geen vaste taak in de woning en sluit je niet aan bij het overleg. Je bent dus geen vast onderdeel van het team. Wel werken bij ’s Heeren Loo in deze regio zo’n 150 flexmedewerkers. Met hen heb ik jaarlijks een flexdag en we zoeken elkaar daarbuiten ook wel eens op. Het is fijn om met elkaar te sparren over zaken waar we tegenaan lopen. Je kunt van elkaar leren. Wat ik heb geleerd is mijn grens aangeven. Zo werd ik op een gegeven moment ingezet op tien verschillende woningen. Dat werkte voor mij niet. Ik leerde daardoor niemand echt kennen en had niet het gevoel dat ik mijn werk goed kon uitvoeren. Nu werk ik op maximaal vijf verschillende woningen. Het is fijn om te ervaren dat ’s Heeren Loo daarin meedenkt en naar mij luistert.”

Kwaliteiten van een flexmedewerker

“Als je wilt werken als flexmedewerker, is het belangrijk dat je flexibel bent. Je moet ertegen kunnen om te wisselen tussen woningen en om steeds te werken met andere collega’s en bewoners. Van belang is ook dat je goed bereikbaar bent en dichtbij je werkplek woont. Je moet immers snel paraat kunnen staan. Verder helpt het jou als persoon als je sociaal en open bent en gemakkelijk contact legt. En ben je leergierig? Dan is deze manier van werken helemaal geschikt. Je doet heel veel ervaring op. Met verschillende cliënten, leeftijdsgroepen, beperkingen en soorten zorg. Werken als flexmedewerker levert mij enorm veel op. Ik kan het iedereen aanraden.”

Meer weten?

Wil je meer weten over werken als flexwerker? Neem dan contact op met recruiter Maaike Schouten (06 – 20 69 04 30) of Iris de Rijk (06 - 12 05 16 06): recruitment@sheerenloo.nl.