Werken bij 's Heeren Loo; Van horecatijger tot zorgheld

Amber raakte van de één op de andere dag haar baan in de horeca kwijt als gevolg van de coronamaatregelen. Dankzij de coronabaan ‘extra handen voor de zorg’ kreeg zij de kans voor een nieuwe toekomst. Zij werkt nu bij de Franciscushoeve in Julianadorp.

Amber: “Ik werkte in de horeca als chef-kok. In deze leuke baan kon ik mij uitleven in mijn passie voor koken. Maar de horeca is door corona hard geraakt. Toen de deuren van de horeca dichtgingen raakte ik mijn baan kwijt. Dat deed zeer. Na talloze sollicitaties hoorde ik via het UWV dat in maart van vorig jaar een traject voor coronabanen voor zij-instromers werd gestart. Ik solliciteerde bij 's Heeren Loo en diezelfde middag ben ik aangenomen.”

Opleiding

Deelnemers aan de coronabanen werden in een half jaar tijd opgeleid voor de opleiding ‘maatschappelijke zorg, individuele ondersteuning en specifieke doelgroepen’ op niveau 3. “Je moet hiervoor flink gemotiveerd zijn", vertelt Amber. “Alle lesstof werd online gegeven, van 12.00 tot 16.00 uur zat ik non-stop achter het computerscherm. Ik maakte nog diezelfde dag de opdrachten en oefende intensief in de praktijk. Maar ik heb het gehaald! En ik mag blijven bij de Franciscushoeve. Ik ga nu doorleren voor persoonlijk begeleider niveau 4. Ik hoop door te kunnen stromen naar mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag. Ik denk dat zij goed bij mij passen, zij hebben mijn interesse en ik houd van een uitdaging.”

Koken en plezier in omgang met mensen

“Ik heb veel aan mijn kennis en ervaring uit mijn horeca-tijd en ook het moederschap draagt bij. Omgaan met mensen, reageren op conflicten, een bedrijf runnen, samenwerken in een team en je mannetje staan helpen mee in de gehandicaptenzorg. In beide beroepsgroepen zorg je voor mensen, dat is niet wezenlijk anders. Ook maak ik me niet zo snel druk en ik denk oplossingsgericht.”

Op haar werk bij de Franciscushoeve komen haar passie voor koken en plezier in omgang met mensen samen: “Ik kook eigenlijk altijd en dat valt bij de cliënten in de smaak.”

Is werken in de zorg ook iets voor jou?

Wil je meer weten over de overstap naar mooi werk in de zorg? We hebben leerplekken op verschillende locaties waar cliënten wonen en/of werken met een specifieke- en een complexe zorgvraag. Pak de telefoon en bel voor meer informatie met Conny van den Berg (Coördinator praktijkleren), via telefoonnummer 06-10 73 01 89 of Saskia Braveboer (Coördinator praktijkleren) 06-52 53 8247.