Vrijwilligerswerk in Noord-Holland

Wordt vrijwilliger in de zorg in Noord-Holland
Alkmaar, Den Helder, Julianadorp en Schagen

Kim heeft zin om samen met iemand iets leuks te doen. Ze houdt van schilderen, wandelen of samen muziek maken. Herkenbaar? Wij bellen dan onze familie en vrienden of gaan alleen op pad. Voor Kim geldt dat niet. Familie zit ver weg, vrienden heeft ze nauwelijks en ze kan niet alleen op pad. Vrijwillig maatje Linda bracht uitkomst. 

Waarom vrijwilligerswerk bij ’s Heeren Loo?

Als vrijwilliger kun je een waardevolle bijdrage leveren aan een goed leven voor onze cliënten in Alkmaar, Den Helder, Julianadorp en Schagen. Zij willen graag leuke dingen doen, maar dat is vaak lastig vanwege hun beperking. Vrijwilligerswerk maakt het wel mogelijk. Daarbij  zijn begrip en gelijkwaardigheid de basis. 

Wat voor vrijwilligerswerk kan ik doen?

Samen met een cliënt kun je iets doen wat jij ook leuk vindt. Zo krijgen jullie er beiden energie en voldoening van. Hou je bijvoorbeeld van wandelen, spelletjes of van muziek maken? Dan kan dat af en toe ook samen een cliënt. Je doet hem of haar er een groot plezier mee.

Kortom: vrijwilligerswerk bij ’s Heeren Loo is leuk en waardevol. Iets kleins levert al veel plezier op. Bovendien past daarmee iets goed doen voor een ander prima in jouw agenda.

Wil jij weten hoe anderen dat doen?
Lees dan de verhalen van vrijwilligers op de pagina Hartwerkers.

Enthousiast geworden of juist nieuwsgierig?  

Waar kan ik vrijwilligerswerk doen in Noord-Holland?

  • In Alkmaar wonen volwassenen en ouderen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Sommigen wonen in een groepswoning, anderen wonen begeleid zelfstandig. Hen kun je helpen met een klusje in huis, zoals een kastje in elkaar zetten. Of samen iets gezellig doen, zoals een stukje wandelen door de stad. En zo zijn er veel meer mogelijkheden.

  • Wil jij (jong)volwassenen met een lichte verstandelijke beperking die zelfstandig wonen in Den Helder een handje helpen? Ook dat kan. Help een keer met koken of begeleid iemand naar de hobbyclub. Voor bewoners met weinig bezoek maakt een vrijwilliger het verschil.

  • In deel van de woningen in Julianadorp staan in de wijk en de meeste op het woonzorgpark Noorderhaven. Daar wonen volwassenen en ouderen met allerlei verstandelijke beperkingen, soms in combinatie met doofblindheid. Wil jij iets extra’s betekenen voor deze mensen? Bijvoorbeeld door een boekje voor te lezen, een rondje te fietsen of gezellig langs te komen voor een kopje koffie. Neem gerust contact op, want er is zoveel moois te doen.

  • In Schagen wonen mensen met een lichte tot matige verstandelijk beperking. Ze wonen in groepswoningen, trainingswoningen of begeleid zelfstandig. Je maakt hun leven mooier door samen met hen een stukje te wandelen, te helpen in de tuin of een spelletje te doen. 

Neem contact op met de vrijwilligerscoördinator

Wil jij bijdragen aan een beter leven voor onze cliënten?
Graag bespreken we met jou je ideeën en mogelijkheden!
Onze vrijwilligerscoördinatoren zijn:

Karla Niezen

Karla is coördinator vrijwillige inzet van woonzorgpark Noorderhaven in Julianadorp.

Jerina Urquhart

Jerina is coördinator vrijwillige inzet van het gebied Texel tot Amsterdam. Uitgezonderd Julianadorp (woonzorgpark Noorderhaven).