Vrijwilligerswerk in Noord-Holland

Wordt vrijwilliger in de zorg in Noord-Holland
Schagen, Den Helder, Alkmaar en Julianadorp

Maandagmiddag, het zonnetje schijnt. Kim zit voor het raam en staart naar buiten. Ze heeft zin om samen met iemand iets leuks te ondernemen, zoals schilderen, wandelen of samen muziek maken. Een behoefte die we allemaal kennen. Wij bellen onze familie en vrienden of gaan alleen op pad. Voor Kim geldt dat niet.

Waarom vrijwilligerswerk bij ’s Heeren Loo?

Bij ’s Heeren Loo weten we dat onze cliënten graag leuke dingen willen doen. Vrijwilligerswerk in Alkmaar, Den Helder, Julianadorp en Schagen draagt hieraan bij. Het ondernemen van deze leuke activiteiten is niet voor iedere cliënt vanzelfsprekend. Als vrijwilliger kan je samen met medewerkers, verwanten en bijvoorbeeld de muziekschool uit de buurt bijdragen aan een goed leven voor cliënten.

Bij vrijwilligerswerk bij ’s Heeren Loo staat wederzijds begrip en gelijkwaardigheid centraal. Het is voor ons belangrijk dat zowel jij als de cliënt voldoening en energie krijgen van het contact.

Wat voor vrijwilligerswerk kan ik doen?

Denken en doen vanuit mogelijkheden en bijdragen vanuit je interesse. Wanneer je zelf elke week gaat wandelen, kun je bijvoorbeeld een keer een cliënt meenemen. Vrijwilligerswerk in de zorg hoeft dan ook hoeft niet groots te zijn. Zo past het makkelijk binnen je eigen agenda en kun je tegelijkertijd iets goeds doen voor een ander. 

Binnen 's Heeren Loo werken we al lange tijd met vrijwilligers samen. Zo doen mensen onder andere vrijwilligerswerk in Alkmaar, Den Helder, Julianadorp en Schagen. Door te kijken naar gezamenlijke interesses, iets te doen waar je goed in bent en wat aansluit op jouw agenda, creëren we een win-win situatie.

Waar kan ik vrijwilligerswerk doen in Noord-Holland?

  • In Alkmaar wonen volwassenen en ouderen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Dit kan zijn in een groepswoning maar ook begeleid wonen. Wil je een cliënt helpen met een klusje in huis zoals een kastje in elkaar zetten of juist een stukje wandelen door de stad? Dit behoort allemaal tot de mogelijkheden.

  • (Jong)volwassenen met een lichte verstandelijke beperking die zelfstandig wonen in Den Helder een handje helpen? Ook dat kan. Help een keer met koken of begeleid iemand naar de hobbyclub. Voor bewoners met weinig bezoek kan een vrijwilliger het verschil maken.

  • In Julianadorp zijn er verschillende woningen in de wijk. Er is ook een woonzorgpark waar volwassenen en oudere wonen met een verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag, ernstige meervoudige beperkingen en met een verstandelijke beperking en/of doofblindheid. Wil jij iets extra’s betekenen voor deze mensen? Dit kan door bijvoorbeeld een boekje voor te lezen, te fietsen of kom gezellig langs om een kopje koffie te drinken.

  • Van groepswoningen tot begeleid wonen in Schagen wonen mensen met een lichte tot matige verstandelijk beperking. Even een stukje wandelen, helpen in de tuin of samen een spelletje spelen. Bewoners doen dit graag samen met jou als vrijwilliger.

Wil jij bijdragen aan een beter leven voor onze cliënten? We bespreken graag met jou je ideeën en mogelijkheden! Neem contact op met de vrijwilligerscoördinator.

Karla Niezen

Karla is coördinator vrijwilligerswerk van woonzorgpark Noorderhaven in Julianadorp.

Jerina Urquhart

Jerina is coördinator vrijwilligerswerk van het gebied Texel tot Amsterdam. Uitgezonderd Julianadorp (woonzorgpark Noorderhaven).

En Kim? Zij werd 5 minuten later opgehaald door haar maatje Linda, om samen muziek te maken bij de harmonie. Een gezamenlijke hobby, waar ze beiden energie van krijgen. Linda doet al jaren vrijwilligerswerk in Schagen. In de tussentijd kwam Ferry, de broer van Linda, op de woning langs om een schilderij in de woonkamer op te hangen. Een verrassing voor Kim als ze weer thuis is.