Werken en leren bij 's Heeren Loo
in de gehandicaptenzorg

Leer je graag in de praktijk? Combineer dan werken en leren in de gehandicaptenzorg bij ’s Heeren Loo. Dit kan als je een BBL traject/deeltijdopleiding volgt en ook als je een BOL opleiding/voltijdopleiding volgt. Je leert dus veel in de praktijk.

's Heeren Loo Beste Leerbedrijf 2024

's Heeren Loo won de grote prijs Beste leerbedrijf voor mbo-studenten 2024. In de krappe arbeidsmarkt lukt het ’s Heeren Loo om kandidaten met een kansrijk diploma én enkele mbo-certificaten snel inzetbaar te krijgen door uit te gaan van ieders talent en verder te kijken dan een passend diploma. Lees meer over de verkiezing

Angelina vertelt in de podcast Werken en leren over haar stage bij 's Heeren Loo

Podcast Werken en Leren

In de podcast Werken en Leren bij 's Heeren Loo vertellen vier (oud)-studenten waarom zij voor de gehandicaptenzorg hebben gekozen. En hoe ze werken en leren in de praktijk ervaren. Allemaal hebben ze een andere achtergrond: van stagiair tot zij-instromer als vrachtwagenchauffeur. Maar één ding hebben ze gemeen: hart voor de zorg.

Luister de podcast

Hoe ga je helpen?

Je werkt in de directe begeleiding van onze cliënten en volgt tegelijkertijd een opleiding in de vorm die bij jou past. Je werkt of loopt stage binnen een locatie met cliënten met EMB, MVG, LVB of NAH

Dit kan binnen de woonbegeleiding zijn, maar ook binnen dagbesteding. De leeftijd van onze cliënten varieert, maar we hebben ook specifieke woningen voor kinderen, jongvolwassenen en ouderen.

Als woonbegeleider werk je in onregelmatige afwisselende diensten. Je werkt dus overdag, ’s avonds en in het weekend, ook op feestdagen. En misschien ’s nachts.
Onze cliënten vragen zorg en/of begeleiding die is afgestemd op hun persoonlijke wensen en behoeften. De werkzaamheden die hierbij horen zijn afhankelijk van de doelgroep waarmee je werkt. 

Je helpt vooral cliënten bij hun dagritme en dagprogramma en bij de persoonlijke verzorging (douchen, aankleden). Je hebt aandacht voor de woonomgeving en de sociale contacten. Je krijgt soms ook te maken met complexe gedragsproblematiek en het coördineren van de ondersteuningsvraag. Ook verricht je verpleegtechnische handelingen, zoals medicatie geven en toedienen, wondverzorging en injecteren.

Voor meer informatie over werken in de gehandicaptenzorg kan je ook eens kijken op
www.werkenindegehandicaptenzorg.nl
.

Dit past bij jou...

...als je werken in de gehandicaptenzorg helemaal ziet zitten en toe bent aan een nieuwe stap. Dat kan zijn omdat je nu in een heel andere sector of functie werkt en al een tijdje de overstap naar zorg & welzijn overweegt. Of misschien heb je in het verleden al in de zorg gewerkt, maar ben je nog niet in het bezit van een zorggericht diploma. 

Maar wat komt er nu eigenlijk bij kijken? Het combineren van jouw sociale leven, werk en studie is best pittig. Hoe ga jij dat doen? Ben je voorbereid op onregelmatige werktijden? Werken in de avond, weekend en op feestdagen? Hoe lang is het voor jou geleden dat je thuis huiswerk hebt gemaakt? Pak jij hierin je verantwoordelijkheid en eigen regie? Dan is een leer-werktraject bij ‘s Heeren Loo wat voor jou!

En wat nog meer?

  • Tijdens je opleiding maak je kennis met verschillende doelgroepen, zodat je ontdekt wat bij je past
  • Jouw opleidingskosten worden vergoed
  • Je neemt je levenservaring, kennis en talent mee én past dit toe in je werk
  • Er is altijd een gecertificeerde werkbegeleider of collega beschikbaar voor jouw vragen

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Job Alert