Werken en leren bij 's Heeren Loo in de gehandicaptenzorg

Leer je graag in de praktijk? Combineer dan werken en leren in de gehandicaptenzorg bij ’s Heeren Loo. Dit kan als je een BBL traject/deeltijdopleiding volgt en ook als je een BOL opleiding/voltijdopleiding volgt. Je leert dus veel in de praktijk.

Angelina vertelt in de podcast Werken en leren over haar stage bij 's Heeren Loo

Podcast Werken en Leren

In de podcast Werken en Leren bij 's Heeren Loo vertellen vier (oud)-studenten waarom zij voor de gehandicaptenzorg hebben gekozen. En hoe ze werken en leren in de praktijk ervaren. Allemaal hebben ze een andere achtergrond: van stagiair tot zij-instromer als vrachtwagenchauffeur. Maar één ding hebben ze gemeen: hart voor de zorg.

Luister de podcast

Hoe ga je helpen in de zorg?

Je werkt in de directe begeleiding van onze cliënten en volgt tegelijkertijd een opleiding in de vorm die bij jou past. Je werkt of loopt stage binnen een locatie met cliënten met EMB, MVG, LVB of NAH

Begeleider gehandicaptenzorg

Dit kan binnen de woonbegeleiding zijn, maar ook binnen dagbesteding. De leeftijd van onze cliënten varieert en we hebben ook specifieke woningen voor kinderen, jongvolwassenen en ouderen.

Als woonbegeleider werk je in onregelmatige afwisselende diensten. Je werkt dus overdag, ’s avonds en in het weekend, ook op feestdagen. En misschien ’s nachts.
Onze cliënten vragen zorg en/of begeleiding die is afgestemd op hun persoonlijke wensen en behoeften. De werkzaamheden die hierbij horen zijn afhankelijk van de doelgroep waarmee je werkt. 

Wat ga je doen?

Je helpt vooral cliënten bij hun dagritme en dagprogramma en bij de persoonlijke verzorging (douchen, aankleden). Je hebt aandacht voor de woonomgeving en de sociale contacten. Je krijgt soms ook te maken met complexe gedragsproblematiek en het coördineren van de ondersteuningsvraag. Ook verricht je verpleegtechnische handelingen, zoals medicatie geven en toedienen, wondverzorging en injecteren.

Wil je weten hoe het nou echt is om te werken in de gehandicaptenzorg? Lees dan eens ervaringsverhalen van onze collega's of luister onze Werken en Leren podcast.

Werken en leren als zij-instromer in de zorg

Zie jij werken in de gehandicaptenzorg helemaal zitten en ben je toe aan een nieuwe stap? Werk je nu in een heel andere sector of functie? En overweeg je al een tijdje de overstap naar de zorg? Of misschien heb je in het verleden al in de zorg gewerkt, maar heb je nog geen zorggerelateerd diploma. 

Wat komt er nu eigenlijk bij werken en leren kijken? Het combineren van jouw sociale leven, werk en studie is best pittig. Hoe ga jij dat doen? Ben je voorbereid op onregelmatige werktijden? Werken in de avond, weekend en op feestdagen? Hoe lang is het voor jou geleden dat je thuis huiswerk hebt gemaakt? Pak jij hierin je verantwoordelijkheid en eigen regie? Dan is werken en leren bij ‘s Heeren Loo wat voor jou!

En wat nog meer?

  • Tijdens je opleiding maak je kennis met verschillende doelgroepen, zodat je ontdekt wat bij je past
  • Jouw opleidingskosten worden vergoed
  • Je neemt je levenservaring, kennis en talent mee én past dit toe in je werk
  • Er is altijd een gecertificeerde werkbegeleider of collega beschikbaar voor jouw vragen

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over (leerwerktrajecten bij) 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Job Alert