Word begeleider MVG in Goes
Je hoeft alleen jezelf te zijn

In september openen de deuren van onze nieuwe locatie in Goes. Hier gaan cliënten wonen met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). De woonkern bestaat uit groepswoningen, appartementen en verschillende dagbestedingen. Doordat de woningen deels aan elkaar gekoppeld zijn, kan er makkelijk beroep gedaan worden op extra ondersteuning van collega's op andere woningen. Je staat er dus letterlijk nooit alleen voor!

We zijn niet zomaar aanwezig in Zeeland; we zijn een integraal onderdeel van de gemeenschap. Onze medewerkers zijn Zeeuwen, geboren en getogen of hiernaartoe verhuisd. We koesteren wat Zeeland uniek maakt, kennen en begrijpen de verhalen van de mensen hier, en zetten ons bovenal in voor gehandicaptenzorg die perfect aansluit bij de behoeften van de lokale bevolking. 

Samen naar succes

Sta jij stevig in je schoenen? En deins je er niet voor terug als het moeilijk wordt? Werken met deze cliënten vraagt geduld, veerkracht en kan soms uitdagend zijn. Maar we geloven dat het de moeite waard is. Het is aan jou om te doorzien wat er in iemand omgaat. Je vindt het een uitdaging om te kijken naar waar het gedrag vandaan komt. Want dit is vaak een signaal.

Als begeleider is er zijn voor de cliënten jouw belangrijkste focus. Ze hebben jou nodig om hun dag vorm te geven. Elke stap die je samen maakt heeft een enorme impact op hun leven. Ook al lijken deze successen soms klein, jij kunt het verschil maken en bijdragen aan hun welzijn en geluk. Belangrijk is dat je oprecht geïnteresseerd bent in wat de cliënten nodig hebben.

Ben je klaar om het verschil te maken?

Samen kunnen we het verschil maken in het leven van cliënten en een zinvolle carrière opbouwen waarin je elke dag het gevoel hebt dat je ertoe doet.

Een gesprek waarin wij jou leren kennen en onderzoeken waar jij tot je recht komt. Dat vinden wij belangrijk! Dat cv komt later wel. Eerst tijd voor een leuke kennismaking met onze recruiter. Dat kan telefonisch, maar ook onder het genot van een kopje koffie. Of bijvoorbeeld tijdens een inloopmoment of een wandeling. Samen kijken wij naar de beste plek voor jou.

Begeleider Wouter vertelt

“Het werk is niet altijd even makkelijk, het kan soms best pittig zijn. Maar dat is juist wat het werk mooi maakt. Je moet koel blijven wanneer de gemoederen verhit raken. Het is aan ons om te doorzien wat er in iemand omgaat. Dat doe je door vertrouwen op te bouwen. Op sommige momenten vraag je je misschien af waar je eigenlijk mee bezig bent. Maar dan besef je weer waarom je het doet: om cliënten een goed leven te geven. Dat maakt het de moeite waard!”

Dit bieden wij

  • Een brutosalaris van minimaal € 2.672 en maximaal € 3.606 (FWG 35 - 45) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding
  • Voor begeleiders die werken met zeer intensieve groepen cliënten is er een extra toeslag van 5%
  • Een financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen
  • Daarnaast ook een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten, een Persoonlijk Budget Levensfase en een vakantietoeslag van 8%
  • 144 uur vakantie én 57 uur balansverlof per jaar op basis van een dienstverband van 36 uur per week.
  • Een goed inwerkprogramma waarbij we investeren in jou als medewerker en we bieden je de benodigde scholing aan
  • Verschillende trainingen en de opleiding Triple C, zodat je door kunt groeien in je vak

Begeleider Tony vertelt

“Ik wilde zinvol werk doen. Iets voor mijn medemens. Ik werk met cliënten die moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen. Ze hebben moeite om hun behoeften duidelijk te maken, wat kan resulteren in agressieve uitingen. Ik werk graag met deze doelgroep, omdat ik het gevoel heb dat deze mensen echt mijn hulp en zorg nodig hebben. Samen zetten we stapjes in de goede richting. Ook al zijn het soms maar kleine stapjes, het zijn wel stapjes. Dat is gewoon gaaf!”

Meer informatie

  • Als begeleider ondersteun jij mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Vaak is er ook sprake van psychische problematiek, autisme, hechtingsproblemen of niet aangeboren hersenletsel (NAH). Onze cliënten voelen zich vaak snel onveilig of overprikkeld. Hierdoor kunnen zij moeilijk verstaanbaar gedrag laten zien (MVG). Verandering in gedrag, is vaak juist een signaal dat er meer aan de hand is. Jij weet dit en past je begeleiding erop aan. Zo zorg je ervoor dat de cliënt weer vertrouwen krijgt in zichzelf én in zijn omgeving.

  • Het team bestaat uit een coördinerend begeleider, persoonlijk begeleiders en begeleiders. We werken samen aan een veilige omgeving voor de cliënten en zorgen er tegelijkertijd voor dat het werkklimaat voor jou en je team gezond is. Want werken met deze doelgroep is niet altijd makkelijk. Daarom word je goed ingewerkt. De managers en gedragswetenschappers zijn intensief betrokken bij de teams en cliënten. Ze staan klaar om de juiste ondersteuning te bieden. Aan jou en aan je team. Want dit werk doe je altijd samen.

    Er zijn verschillende functies:

    Begeleider

    Als begeleider heb je volop de ruimte om je op de begeleiding te richten. Je ondersteunt de cliënten bij het dagritme. Je bent continu betrokken en kijkt hoe het met de cliënt gaat en wat er nodig is. Je zorgt er samen met het team voor dat alles goed loopt.

    Persoonlijk begeleider
    Als persoonlijk begeleider werk je mee in de begeleiding. Omdat de zorg voor deze cliënten intensief is, heb je als persoonlijk begeleider de regie over de zorg van één cliënt. Daarin word je ondersteund door de coördinerend begeleiders, gedragswetenschapper en manager. Dat betekent dat je veel afstemt en deelneemt aan multidisciplinaire overleggen.

    Coördinerend begeleider

    Verschillende teams hebben een coördinerend begeleider. Zij houden zich bezig met coachende, organisatorische en teamoverstijgende taken. De coördinerend begeleider is er voor het team en werkt daarnaast ook gewoon mee in de begeleiding. Je bent de spin in het web en zorgt samen met de teams dat alles op rolletjes loopt.

  • De zorg voor deze cliënten is heel intensief en vraagt veel van je. Daarom vinden we het heel belangrijk dat je goed wordt ingewerkt. We besteden veel aandacht aan het inwerkprogramma en stemmen het programma af op wat jij nodig hebt. Bij je start krijg je een persoonlijk inwerkplan en je wordt gekoppeld aan een ervaren collega (je buddy). De eerste periode start je boven formatief, zodat je de tijd hebt om ingewerkt te worden. Je buddy helpt je op weg en maakt je wegwijs op de locatie.

  • Je werkt met betrouwbare professionals met wie je echt als team samenwerkt. Zo krijg je een opleiding Triple C en er is een app om dagelijks toe te passen. Als onderdeel van je inwerkprogramma bieden we je daarnaast verschillende trainingen aan, zoals de training Samen Houvast en trainingen voor medicatie en BHV. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden tot bijvoorbeeld persoonlijk begeleider, coördinerend begeleider en manager zorg. Je krijgt goede arbeidsvoorwaarden en indien je al een diploma hebt, een contract voor onbepaalde tijd.

  • Je leert de bewoner in korte tijd goed kennen en zorgt voor structuur en voorspelbaarheid. Je kijkt achter iemands gedrag en je weet hoe je moet reageren om escalatie te voorkomen of te verminderen. Je bent stressbestendig en niet snel uit het veld geslagen. Je blijft nabij en houdt vast aan het doel of de activiteit. Je kan goed relativeren en hebt humor. Omdat jouw gedrag invloed heeft, kijk je kritisch naar het handelen van jezelf en je collega’s.

Wil je meer weten?

Klinkt dit voor jou als een nieuwe uitdaging? En wil je meer weten over werken als begeleider bij 's Heeren Loo? Dan kan je contact opnemen met de afdeling Recruitment op 088 - 03 70 510 of mailen naar recruitment@sheerenloo.nl

Daar zit altijd iemand klaar om je vragen te beantwoorden.