Word begeleider MVG
je hoeft alleen jezelf te zijn

We zoeken collega's met een natuurlijke aanleg om cliënten te begeleiden die moeite hebben om hun emoties te verwoorden. Zij uiten dit soms in boosheid, angst of verdriet op verbale of non-verbale wijze. 

Als begeleider moet je vooral jezelf kunnen zijn. Want we geloven dat wanneer jij jezelf bent, de cliënten dat ook kunnen zijn. 

Sta jij stevig in je schoenen? En deins je er niet voor terug als het moeilijk wordt? Werken met deze cliënten vraagt geduld, veerkracht en kan soms uitdagend zijn. Maar we geloven dat het de moeite waard is. Het is aan jou om te doorzien wat er in iemand omgaat. Je vindt het een uitdaging om te kijken naar waar het gedrag vandaan komt. Want dit is vaak een signaal.

Meer informatie

 • De cliënten zijn jongeren, volwassenen of ouderen met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Zij kunnen niet goed uitleggen waarom zij boos, bang of verdrietig zijn. Dit uiten ze soms in verbale of non-verbale boosheid.

  Je kan voor situaties komen te staan die heel onvoorspelbaar zijn. Samen kijk je wat de cliënt in die situatie nodig heeft. Jij zoekt verder, daar waar anderen stoppen.

  De teams worden getraind zodat ze om kunnen gaan met deze dynamiek. De cliënten zijn vooral gebaat bij sterke, daadkrachtige en weerbare begeleiders die naast hen blijven staan. De ontwikkeling van de medewerker is daarbij net zo belangrijk als de ontwikkeling van de cliënt.

  De groepsgrootte varieert tussen de 3 en 8 cliënten. Per dienst werk je samen met minimaal 1 andere collega. Cliënten krijgen op de woning een individueel dagprogramma aangeboden (Zelfzorg, Wonen, Werk, Vrije Tijd).

 • Het team bestaat uit een coördinerend begeleider, persoonlijk begeleiders en begeleiders. We werken samen aan een veilige omgeving voor de cliënten en zorgen er tegelijkertijd voor dat het werkklimaat voor jou en je team gezond is. Want werken met deze doelgroep is niet altijd makkelijk. Daarom word je goed ingewerkt. De managers en gedragswetenschappers zijn intensief betrokken bij de teams en cliënten. Ze staan klaar om de juiste ondersteuning te bieden. Aan jou en aan je team. Want dit werk doe je altijd samen.

  Er zijn verschillende functies:

  Begeleider

  Als begeleider heb je volop de ruimte om je op de begeleiding te richten. Je ondersteunt de cliënten bij het dagritme. Je bent continu betrokken en kijkt hoe het met de cliënt gaat en wat er nodig is. Je zorgt er samen met het team voor dat alles goed loopt.

  Persoonlijk begeleider
  Als persoonlijk begeleider werk je mee in de begeleiding. Omdat de zorg voor deze cliënten intensief is, heb je als persoonlijk begeleider de regie over de zorg van één cliënt. Daarin word je ondersteund door de coördinerend begeleiders, gedragswetenschapper en manager. Dat betekent dat je veel afstemt en deelneemt aan multidisciplinaire overleggen.

  Coördinerend begeleider

  Ieder team heeft twee coördinerend begeleiders. Zij houden zich bezig met coachende, organisatorische en teamoverstijgende taken. De coördinerend begeleider is er voor het team en werkt daarnaast ook gewoon mee in de begeleiding. Je bent de spin in het web en zorgt samen met de teams dat alles op rolletjes loopt.

 • De zorg voor deze cliënten is heel intensief en vraagt veel van je. Daarom vinden we het heel belangrijk dat je goed wordt ingewerkt. We besteden veel aandacht aan het inwerkprogramma en stemmen het programma af op wat jij nodig hebt. Bij je start krijg je een persoonlijk inwerkplan en je wordt gekoppeld aan een ervaren collega (je buddy). De eerste periode start je boven formatief, zodat je de tijd hebt om ingewerkt te worden. Je buddy helpt je op weg en maakt je wegwijs op de woning en op het woonzorgpark.

 • Je werkt met betrouwbare professionals met wie je echt als team samenwerkt. Zo krijg je een opleiding Triple C en er is een app om dagelijks toe te passen. Als onderdeel van je inwerkprogramma bieden we je daarnaast verschillende trainingen aan, zoals de training Samen Houvast en trainingen voor medicatie en BHV. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden tot bijvoorbeeld persoonlijk begeleider, coördinerend begeleider en manager zorg. Je krijgt goede arbeidsvoorwaarden en indien je al een diploma hebt, een contract voor onbepaalde tijd.

 • Je leert de bewoner in korte tijd goed kennen en zorgt voor structuur en voorspelbaarheid. Je kijkt achter iemands gedrag en je weet hoe je moet reageren om escalatie te voorkomen of te verminderen. Je bent stressbestendig en niet snel uit het veld geslagen. Je blijft nabij en houdt vast aan het doel of de activiteit. Je kan goed relativeren en hebt humor. Omdat jouw gedrag invloed heeft, kijk je kritisch naar het handelen van jezelf en je collega’s.

Dit bieden wij

 • Een enthousiast team van betrokken collega's dat altijd voor elkaar klaar staat
 • Een brutosalaris van minimaal € 2.178 en maximaal € 3.640 (FWG 35 - 45) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding. Voor een begeleiders die werken met zeer intensieve groepen cliënten is er een extra arbeidsmarkttoeslag van 5%.
 • Een financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen
 • Daarnaast ook een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten, een Persoonlijk Budget Levensfase en een vakantietoeslag van 8%
 • Een goed inwerkprogramma waarbij we investeren in jou als medewerker en we bieden je de benodigde scholing aan
 • Verschillende trainingen en de opleiding Triple C, zodat je door kunt groeien in je vak

Samen naar succes

Als begeleider moet je er zijn voor de cliënten. Ze hebben jou nodig om hun dag vorm te geven. Elke stap die je samen maakt heeft een enorme impact op hun leven. Ook al lijken deze successen soms klein, jij kunt het verschil maken en bijdragen aan hun welzijn en geluk. Belangrijk is dat je oprecht geïnteresseerd bent in wat de cliënten nodig hebben.

Je mag zijn wie je bent. Zo kijken we naar onze cliënten, maar ook naar onze collega’s. Je hoeft niet meer je cv op te sturen. We gaan direct met jou in gesprek over jouw talenten en mogelijkheden. Op sommige locaties kan je ook zonder passende zorgopleiding bij ons aan de slag. De juiste opleiding kan je vervolgens bij ons volgen.

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!