Intensief begeleidende stijl

Wil jij van betekenis zijn voor een ander en ga je daarbij geen uitdaging uit de weg? Dan past een intensief begeleidende werkstijl misschien bij jou. Daarbij kijk je achter het gedrag dat iemand laat zien. Jouw begeleiding helpt bewoners een zo normaal mogelijk leven te ervaren.

Met jouw intensief begeleidende stijl ben je van waarde voor mensen die gedrag laten zien dat schadelijk kan zijn voor henzelf of voor een ander. Het ene moment zit iemand rustig op zijn stoel, het andere moment is diegene overstuur. Jij bent continu alert en handelt direct, vanuit relatie, hechting en nabijheid. Doe je dit goed, dan kan de bewoner weer meedoen. Je kan veel bereiken, maar vaak wel met kleine stapjes.

Bij 's Heeren Loo vinden we het belangrijk om de nadruk te leggen op persoonlijk contact. Daarom vind je minder vacatures op onze website. En gaan we liever met jou in gesprek over jouw mogelijkheden. Neem gerust contact op met één van onze recruiters.

Wat vraagt dit van jou?

Je leert de bewoner in korte tijd goed kennen en zorgt voor structuur en voorspelbaarheid. Je kijkt achter iemands gedrag en bent steeds alert op signalen van vreugde en verdriet, ongemak en spanning. Je weet hoe je moet reageren om escalatie te voorkomen of te verminderen. Je bent stressbestendig en niet snel uit het veld geslagen. Je blijft nabij en houdt vast aan het doel of de activiteit. Je kan goed relativeren en hebt humor. Omdat jouw gedrag invloed heeft, kijk je kritisch naar het handelen van jezelf en je collega’s.

Wie help jij verder?

Denk je dat een intensief begeleidende werkstijl goed bij jou past? Dan ben je waarschijnlijk op je plek in een groepswoning voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Of in een woongroep voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) en gedragsproblemen. Samen met je collega’s maak jij de wereld om de bewoner heen begrijpelijk.

Kirsten vertelt

“Ik werk op een VIC-home, wat staat voor Very Intensive Care. Hier geven we intensieve begeleiding aan mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Er gebeurt veel en we hebben te maken met spanningsvolle situaties. We moeten voortdurend alert zijn, snel schakelen, knopen doorhakken en goed samenwerken. Het uitgangspunt is dat bewoners het normale leven ervaren. Samen zijn we die 100%.”

Waar zou je willen werken?

Bij ’s Heeren Loo zit je goed. Want we hebben locaties door heel Nederland. Grote kans dus dat je aan de slag kan bij jou in de buurt!

Hoe helpen we jou verder?

Bij ’s Heeren Loo zetten we je in op jouw talenten. We vinden het belangrijk dat je bij ons op je plek bent. Want dan ga je met plezier naar je werk. Neem contact op met onze recruiter. Samen ontdekken we welke begeleidingsstijl het beste bij jou past. En dus welke werkomgeving.

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Job Alert