Gezinshuisouder in Noordoost-Nederland

Veilig opgroeien in een liefdevol gezin is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Ruim 23.000 kinderen in Nederland kunnen niet thuis wonen, omdat er problemen zijn in hun gezin. Bijna 2.000 van deze kinderen hebben een rugzakje waardoor zij intensieve, professionele zorg nodig hebben.

Deze kinderen zijn vaak het beste op hun plaats als zij opgevangen worden in een gezin van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder. Ze groeien dan op in een gezinssituatie die veilig en stabiel is en krijgen daarnaast de professionele begeleiding die nodig is voor hun ontwikkeling. Ook in onze regio Noordoost-Nederland is een groot tekort aan gezinshuisouders. Wij zijn dus op zoek naar jou!

Gezinshuisouder Dineke vertelt

“Ik zou het gezinshuisouderschap zeker aanbevelen, want ik doe het nog steeds met heel veel voldoening. Het heeft ons leven heel rijk en krachtig gemaakt. Maar je moet heel goed weten wat je doet, je moet er echt als gezin achter staan, anders lukt het niet. Het is niet alleen maar prachtig en mooi, het is ook heel zwaar en soms heel ingewikkeld. 

Daarom staat er een team van professionals om ons heen. Het mooie is dat je met elkaar spart over de kinderen en iedereen brengt zijn eigen expertise mee. Zo kun je met elkaar de juiste lijnen uitzetten voor de kinderen. Je kunt in een cirkel om de kinderen heen staan. Dat is gewoon de winst van het gezinshuis.”

Hoe is het om gezinshuisouders te zijn?

In een gezinshuis wonen gemiddeld 2-4 kinderen samen met de gezinshuisouders en hun eigen kinderen. Als gezinshuisouder ben je er 24/7 voor de kinderen. Het gezin en de kinderen krijgen professionele begeleiding vanuit 's Heeren Loo. In elk gezinshuis wordt gewerkt met een multidisciplinair team dat in elk geval bestaat uit een gedragswetenschapper en/of een systeembehandelaar en een manager zorg. Je staat er dus nooit alleen voor!


Denk je erover om een gezinshuis te starten? Maar wil je eerst meer weten over wat hier allemaal bij komt kijken?

De ouders van Fons zijn gezinshuisouders

Fons vertelt

"Het gezinshuis is voor mij een positieve ervaring geweest en het heeft ervoor gezorgd dat ik de studie Social Work ben gaan doen. Inmiddels heb ik de studie bijna afgerond en werk ik ook in het gezinshuis van mijn ouders. Ik vind het mooi dat ik op mijn manier ook een bijdrage kan leveren aan een stabiele omgeving en een veilig thuis voor deze kinderen.”

Wil je meer weten?

Wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn voor het starten van een gezinshuis in de regio Noordoost-Nederland? Neem dan via het formulier hieronder contact op met ons Team Gezinshuizen bij ’s Heeren Loo. Of bel met Renee Middel: 06 - 83 31 61 88.

Ze beantwoorden graag al je vragen en nemen je stap voor stap mee op weg naar de start van jouw eigen gezinshuis.

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Lees de uitgebreide toelichting in ons privacystatement.

Gezinshuisouder in Noordoost-Nederland

Heb jij ruimte in je hart en huis? Woon jij in de regio Noordoost-Nederland en heb jij een zorggerelateerde opleiding? Dan ben jij misschien de gezinshuisouder die wij zoeken!

Mis nooit meer een vacature!

Als je een mooie baan zoekt, wil je natuurlijk geen vacature missen. Hoeft ook niet. Laat je gegevens en voorkeuren achter en je ontvangt steeds de nieuwste vacatures.

Job Alert